Спазвайте мерките: Положението с Ковид-19 у нас става страшно!

Гласувайте за статията

Единствено спазването на мерките е някаква защита срещу коронавируса!

Спазването на мерките срещу коронавируса – задължително носене на маски, голяма дистанция между хората и честа дезинфекция, става все по-важно.

Близо 10% – толкова е вече ръстът на Ковид-19 у нас, а броят на заразените става все по-голям. За последните 24 часа са установени рекордните 516 случая на малък брой тестове – само 5209 PCR теста. Това показва Единният информационен портал.

София отново води класацията с най-голям брой заразени, които са 138 човека, следвана от Пловдив с 51 новозаразени.

6816 са активните случаи на коронавирус в страната ни към днешна дата. 1063 от тях са настанени за лечение в болници, а 56 са в интензивни отделения.

За последното денонощие 7 души са загубили битката с Ковид-19, а от началото на пандемията броят им вече е 880. 15 563 души са се излекували от вируса.

Във връзка с покачването на случаите на коронавирус у нас доц. Ангел Кунчев заяви, че се обмислят нови ограничения за възрастните хора и тези с хронични заболявания.

Вариантите са да имат определени часове за излизане и пазаруване, да им се разрешава излизане само в близост до дома или да бъдат изцяло затворени, ако ситуацията се усложни.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Спазвайте мерките: Положението с Ковид-19 у нас става страшно!”

  1. Златина

    окт. 09. 2020

    Нормално нищо хубаво не можем да очакваме от безмозъщни безчовечни безсъвестни безотговорни българи които мислят само за себе си за живота на другите българи въобще не им пука.Заради безотговорноста на някой българи в България страдаме ние нормалните българи

    Reply to this comment

Добавете коментар