Смърт разтърси Елизабет Втора

Смърт разтърси Елизабет Втора
3 (60%) 1 vote

Кралицата е съсипана

Няма никакво съмнение, че кралица Елизабет Втора е съсипана след тази смърт.
Предстоящата Коледа ще е една от най-тъжните за нея.

Малко преди Коледа почина предпоследният ѝ домашен любимец.
Голяма любителка на животните, кралицата остана само с един кучешки спътник, тъй като нейният любим Вулкан почина.

Елизабет Втора

Кралицата е съсипана

„Daily Mail“ съобщава, че Вулкан (кръстоска между уелско корги и дакел), е починал в Уиндзор, където се очаква да бъде погребан. Въпреки че точната му възраст не е известна, се смята, че е на около 13 години. Той често е бил виждан около кралицата поне от 2007 г. насам.

Твърди се, че Елизабет Втора е много натъжена от смъртта на своя верен приятел, чиято загуба я е оставила само с едно куче – друго дорги на име Кенди.
Новината идва в труден момент за кралицата, която ще прекара Коледа „тихо“ в Уиндзор с принц Филип, но без останалата част от семейството си.

За никого не е тайна, че кралицата обожава кучетата си

„Нейно Величество обожава кучетата си и това винаги е удар, особено сега“, коментира източник пред вестника.
Смята се, че Елизабет Втора е притежавала над 30 корги през цялото си 65-годишно управление.

Последната от тях – Уилоу, беше евтаназирана през 2018 г., тъй като страдаше от рак. За първи път кралицата остана без корги от края на Втората световна война.
Първото корги на кралицата е Сюзън, която ѝ е подарена, когато навършва 18 години през 1944 г., докато все още е принцеса.

Изненадващо, Уилоу е пряк потомък на Сюзън, съставлявайки 14 поколения от любимото куче. Вулкан и Кенди продължиха семейната сага, идваща от линия дорги, въведени в кралското домакинство, след като дакелът на принцеса Маргарет – Пипкин, беше кръстосан с едно от кучетата на кралицата.

Кралицата обаче спря да развъжда и корги, и доргис през 2015 г., според съобщенията, защото не иска да остави нито едно след смъртта си. Също така се спекулира, че тя смята, че вече е възрастна и е по-добре е да няма кучета поради риск от препъване в тях, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар