март 29, 2024

Скандални разкрития за убийството на швейцарския бизнесмен в Делта Хил

https://kliuki.net/skandali/skandalni-razkritiya-za-ubiystvoto-na-shveycarskiya-biznesmen-v-delta-hil-3/166725 Kliuki.net
Скандални разкрития за убийството на швейцарския бизнесмен в Делта Хил

Предполага се, че има няколко съучастници в убийството му

Изплуваха скандални разкрития за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в баровското селище Делта Хил.

Припомняме, че той бе прободен до смърт с шило.

Първоначалният оглед на трупа, открит в баровското селище Делта Хил не показва следи от насилие, но няколко часа по-късно разследващите тръгват по горещи следи, отбелязват от БНТ.

Тялото на швейцарския бизнесмен било открито в гараж от съпругата му.

Скандални разкрития за убийството на швейцарския бизнесмен в Делта Хил

Медиците, пристигнали на място смятали, че Ланге е бил застигнат от естествена смърт, тъй като отначало не открили следи от насилие.

При извършването на аутопсията обаче съдебният медик се натъкнали на рана в долната част на шията, преминаваща през белия дроб. Именно тук е спорният момент.

Отначало съдебният медик заявява, че раната е в резултат на стрелба с малокалибрено огнестрелно оръжие и дори твърди, че е стреляно отвисоко.

По-късно става ясно, че всъщност раната не е огнестрелна, а бизнесменът Ланге е бил убит в баровското селище Делта Хил, тъй като е бил прободен с шило. Освен това е установено, че върху него е упражнен силен натиск, тъй като има по едно пукнато и счупено ребро.

Швейцарският бизнесмен бил женен за българка и отдавна живеел в България. Двамата са притежавали предприятие за силиконови изделия, което продали преди няколко години на шведска компания.

Разследващите работят по няколко версии и издават, че има данни, че са сменени дрехите на Ланге, за да бъдат прикрити следите от убийството.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че се работи по убийство.

Сигналът, че Удо Ланге е намерен мъртъв в гаража на дома си в Делта Хил, е подаден от съпругата му вечерта на 11 август. Пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белият дроб. Работи се по версията за няколко замесени в убийството.

"Подозираме кръг, група извършители, но преди да се работи и напредне по тези версии ще бъдат спекулации в момента да се насочим нанякъде ние като коментар", допълни Иван Демерджиев.

Освен в дома на Удо Ланге оглед е направен и в офиса му в кв. "Божурище" край столицата. Според източници от разследването Ланге е убит на друго място, а след това тялото му е преместено в гаража, където го е открила неговата съпруга. Разпитват се както настоящи, така и бивши негови партньори в бизнеса.

Проверяват се всички контакти на Ланге от последната седмица преди убийството. Иззети са и записи от охранителни камери на места, където той е бил в деня на убийството му.

Като водеща версия на този етап се оформя финансов спор. Има данни, че след като е продал предприятието за производство на силиконови изделия, Ланге е подпомогнал финансово други бизнесмени, с които е имал делови отношения.

Допуска се, че е убит, за да не му бъдат върнати парите, които е дал.

Пред разследващите обаче има още няколко версии, както от делови, така и от личен порядък. Според източници на БНТ се подозира, че убийството е организирано и извършено от няколко съучастници, а част от заподозрените вече са разпитвани.

Междувременно стана ясно, че е бил арестуван синът на убития швейцарски бизнесмен. След като научил за случилото се, той бързал да стигне до Делта Хил. При пристигането си в България, той блъснал в София човек с колата си и го убил на място. По-късно той е бил освободен срещу парична гаранция от 1000 лева.

Източник: dir.bg