СЗО смълча света със страшната си прогноза

Гласувайте за статията

Починали са над 535 хиляди души

Световната здравна организация (СЗО) смълча света със страшната прогноза за COVID-19, която направи.

От СЗО са категорични, че пандемията от COVID-19 в световен мащаб все още не е достигнала пика си. Това стана ясно от думите на генералния директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус по време на днешния брифинг в Женева.

СЗО

Починали са над 535 хиляди души

По думите му, ако в началото на пандемията 400 хиляди случаи на заразяване са били регистрирани за 12 седмици, то същият брой е установен само през последния уикенд. Разпространението на COVID-19 се ускорява и ние още не сме стигнали до пика на епидемията.

Понастоящем в света са регистрирани 11,4 милиона случая на заразяване, над 535 хиляди души са починали, добави Гебрейесус.
Той посочи също, че СЗО в най-скоро време ще изпрати мисия в Китай, която да установи източника на произход на коронавируса.

По-рано днес математикът проф. Михаил Константинов заяви в ефира на БНТ, че по процент на преминали през вируса, България е колкото Европа и колкото света, но по умрели ги водим между 5:1 и 10:1, а отделни държави и 20:1.

По думите му напоследък има много тревоги, че се е повишила заболеваемостта и смъртността у нас, но това не е точно така.
„Ако първото полувреме сте водили 10:1 на един отбор, а той ви е вкарал после още един гол и водите съотношение 5:1, какво значи това – пак сте ги били много, но не толкова катастрофално. България продължава да е един от отличниците на света”, обясни математикът, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар