СЗО: Краят на пандемията ще е след…

Гласувайте за статията

Гебрейесус наблегна на предпазните средства на медиците

Световната здравна организация (СЗО) разкри вижда ли се краят на коронавирусната пандемия.

Шефът на СЗО – Тедрос Аданом Гебрейесус заяви, че очакванията им са, че краят на пандемията ще е след по-малко от две години.

СЗО

Гебрейесус наблегна на предпазните средства на медиците

“В нашата ситуация има повече технологии. При повече контакти, вирусът се разпространява по-бързо, но ние имаме технологията да го спрем. Така че имаме недостатъка на глобализацията и по-голямата свързаност, но имаме и предимството на технологията. Така че се надяваме тази пандемия да завърши за по-малко от две години“.

Това заяви Гебрейесус, сравнявайки ситуацията с COVID-19 и испанската грипна епидемия през 1918 година.
„Корупцията, свързана с медицинското предпазно облекло и оборудване е равносилна на „убийство“, като лишава здравните работници, лекуващи пациенти на COVID-19, от необходимата им защита“, заяви в петък шефът на СЗО, цитиран от АФП.

„Ако здравните работници работят без лични предпазни средства, те рискуват живота си. По този начин се поставя в риск и животът на хората, на които служат. Това е престъпно и е убийство. И трябва да спре“, заяви Тедрос Гебрейесус пред репортери.

Междувременно стана ясно, че новодиагностицираните с COVID-19 лица в България през последното денонощие, са 169 души.
6373 са PCR тестовете, направени през изминалите 24 часа. Това показват данните в Националната информационна система.

Прави впечатление, че има 3 големи огнища – Благоевград с 21 заразени, Добрич с 25 и София с 35. В столицата се забелязва увеличение на заболелите, а в Благоевград няколко поредни дни има бум на заразени. В Добрич пък огнището е най-ново, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар