Разобличена! Хванаха Меган Маркъл в нагла лъжа пред съда (Отговорът й: Съжалявам, не си спомних по-рано – Всичко за скандала)

Меган Маркъл беше уличена в нагла лъжа и то пред съда

Mеган Маркъл призна пред британското правосъдие, че е предоставила информация на авторите на неофициална биография за нея и съпруга ѝ принц Хари, противно на това, което по-рано е посочила в делото, заведено срещу британски таблоид, предаде Франс прес.

През февруари 40-годишната бивша американска актриса спечели дело срещу таблоида „Мейл он сънди“. Херцогинята на Съсекс обвиняваше изданието, че е накърнило неприкосновеността на личния ѝ живот и авторските ѝ права, публикувайки откъси от нейно писмо до отчуждения ѝ баща след сватбата ѝ с принц Хари през 2018 г.

В него Меган е призовала Томас Маркъл да спре да говори и лъже в медиите за отношенията им.

меган маркъл
СНимка: The Sun

Съдията по делото Марк Уорби се произнесе в нейна полза без процес и постанови вестникът да отпечата извинение на първа страница и да заплати съдебните ѝ разходи.

През тази седмица „Мейл он сънди“ започна процес по обжалване на съдийското решение, заявявайки, че Уорби не е трябвало да третира писмото като „интимна комуникация“ между Меган и баща ѝ.

Адвокатът на изданието Андрю Калдекот заяви, че „писмото е съставено предвид възможността да стане обществено достояние, тъй като ищцата разбира, че г-н Маркъл може да го разкрие пред медиите“.

Обвиненията на херцогинята на Съсекс изглежда са придобили по-малка тежест след вчерашните показанията на Джейсън Кнауф, бивш секретар по комуникациите на двойката, който понастоящем живее в Калифорния.

Наливайки вода в мелницата на „Мейл он сънди“, който иска да демонстрира, че Меган Маркъл редовно се е опитвала да влияе на общественото мнение, Кнауф твърди, че е предоставил от името на двойката лична информация на авторите на неофициалната биография „В търсене на свободата“.

Според него проектът за книгата е „обсъждан рутинно“ и „директно с херцогинята, лично и по имейл“.

В писмени показания, предоставени на съда, Меган признава, че е участвала в написването на книгата – нещо, което тя и съпругът ѝ досега винаги са отричали. Херцогинята на Съсекс също така се извинява, че е подвела съда, като не е посочила това на първа инстанция.

„Признавам, че г-н Кнауф е предоставил информация на авторите, и че е направил това с мое знание“, обяснява Меган Маркъл, добавяйки обаче, че „обемът на информацията, която той е споделил по негова преценка, е неизвестен“.

„Извинявам се на съда, че не си спомних за това по-рано“, продължава херцогинята на Съсекс.

Меган Маркъл обаче твърди, че информацията, споделена с авторите на биографията, е „далече от изключително подробната лична информация“, публикувана от „Мейл он сънди“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.