март 29, 2024

Радостин Василев бил вербуван срещу обещанието да…

https://kliuki.net/skandali/radostin-vasilev-bil-verbuvan-sreshtu-obeshtanieto-da/166430 Kliuki.net
Радостин Василев бил вербуван срещу обещанието да…

Отцепниците отправиха шокиращи обвинения към Дългия

Лично премиерът Кирил Петков склонил спортния министър Радостин Василев да отцепи част от депутатите на ИТН. В замяна на това той му обещал да арестува президента на БФС Борислав Михайлов по старо разследване за манипулиране на футболни мачове, което било „замразено“ преди пет години.

Всички станахме свидетели на това как миналата седмица Радостин Василев напусна партията на Дългия, заедно с Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Светлин Стоянов и Деян Петков, след шумен скандал.

Радостин Василев бил вербуван срещу обещанието да…

Отцепниците шокираха всички с отправените обвинения към Слави Трифонов и неговата дясна ръка Тошко Йорданов. Те признаха, че са били „скъпоплатени натискачи на бутона за гласуване“ в парламента. В същото време ИТН им отвърна, заклеймявайки ги като „душевни отпадъци“ и предатели, напазарувани от Кирил Петков и Асен Василев. При това само срещу сладки обещания за назначения на благи постове и пари.

Според запознати операцията по отцепването на народни представители от ИТН е започната още преди месец от Асен Василев. Това се е случило след шумния скандал, който се разрази между ПП и ИТН покрай избора на шеф на БНБ, който така и не бе избран измежду кандидатите Любомир Каримански и Андрей Гюров.

Именно финансовият министър предприел първите стъпки към вербуването на Радостин Василев.

Руди Гела изплакал, че от ИТН го притискат да смени директора на Национална спортна база Пламен Манолов. За нето имало обаждания от знакови бизнесмени с прякори, които държали той да остане на поста си.

Василев обаче пренебрегнал натиска и въпреки всичко уволнил Манолов и целия състав на Съвета на директорите на НСБ.

По отношение на желанието на Василев да разследва Федерацията по художествена гимнастика, бил саботиран от Тошко Йорданов.

На проведената среща между Радостин Василев, Кирил Петков и Асен Василев, спортният министър получил уверението на премиера, че ще остане на поста си и държавата ще му помогне да свали от власт президента на БФС Боби Михайлов.

Дали обаче обещанието ще бъде спазено или ще остане излъган, само времето ще покаже.

Източник: Уикенд