Пълен резил! Принц Чарлз подари на Камила сватбените бижута на Даяна

Гласувайте за статията

Принц Чарлз показа колко „обича“ първата си съпруга, подари сватбените й бижута на Камила

Ако принцеса Даяна не бе оставила изрично завещание как да се разполагат с личните й вещи, принц Чарлз несъмнено и тях щеше да подари на Камила. Бъдещият крал на Англия показва отчайващо чувство за такт, като подарява и на втората си съпруга и бивша любовница, бижутата на първата.

Ювелирната колекция с бижута на покойната принцеса е впечатляваща и голяма част от тях са завещала на синовете си Уилям и Хари. Чист късмет се оказа фактът, че принцесата е взела мерки отрано, за да гарантира запазването им. Тези от тях обаче, които не са споменати в завещанието й, Чарлз си прибира обратно и дори подарява на Камила.

Мнозина са виждали Камила с перлено колие и тиара, които Даяна е носила преди години. И са наясно, че това са бижута на кралица Елизабет, които тя е предоставила за „временно“ ползване на снаха си. Според неписани закони в кралския двор, действащия монарх има право да „заеме“ бижута от кралската колекция на членове на семейството си. След неговата смърт или развод / което в миналото е било едно и също/, бижутата се връщали на владетеля. В кралската съкровищница.

Кралица Елизабет от време на време благосклонно заема на Камила някои свои бижута, които й се връщат обратно. Но принц Чарлз няма скрупули да подари на Камила, бижутата, които е носила покойната му първа съпруга. Сред тях е и любим медальон на Даяна с изумруд, който тя често носи. Въпреки че и той е от кралската съкровищница, принцесата признава, че това е едно от малкото бижута, които с удоволствие носи от своя съпруг.

Принц Чарлз подарил на Камила бижутата на Даяна

Принц Чарлз подарил на Камила бижутата на Даяна

След смъртта й обаче, Чарлз прибира медальона със съгласието на майка си, а години по-късно я подарява на Камила. Тя обаче го носи като брошка, макар и така да събира възмутени погледи сред аристократите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар