Принц Чарлз и Камила тънат в разкош (Вижте двореца им Кларънс Хаус – Снимки)

Гласувайте за статията

 Чарлз отвори вратите на Кларънс Хаус, Уелският принц живее като бъдещ крал

Принц Чарлз отвори вратите на резиденцията си Кларънс Хаус. Където тъне в разкош с херцогинята на Корнуол – Камила Паркър Боулс.

Имението е част от двореца Сейнт Джеймс, а сградата е строена от 1825 до 1827 г, от известния кралски архитект Джон Наш.

Бъдещият крал на Великобритания живее в къщата повече от 17 години като повечето неща са останали на местата си, откакто там е живяла кралицата- майка до смъртта й през 2002 г.

Всяка година през август резиденцията е отворена за публика. Естествено любопитните могат да разгледат само първия етаж от сградата. Те могат да се насладят на аристократичния разкош на петте стаи и на някои от партерните помещения, придружени от екскурзовод.

Любопитна подробност, че там е живяла принцеса Даяна  малко преди да бъде обявен годежа и с Чарлз. Кларънс Хаус е бил неин дом до сватбата през 1981г.

Коридорът в приземния етаж е превърнат в галерия. Украсена с килими и предмети на изкуството, портрети на Джордж VI и кралицата майка, както и прочутия гоблен „Официална градина”.

Снимка: Ютюб

Там можем да видим известните стаи – Стаята на Ланкастър, Сутрешната стая, Библиотеката,Трапезарията и Градинската стая. Всяка една, от които има своята история.

Много от личните снимки на Чарлз и Камила имат своето място до пианото. А още една любопитна подробност е, че фотосесията за кръщенето на принц Луи се състоя в Сутрешната стая, предават от thecrowns.ru.

Вижте още много снимки от Кларънс Хаус!

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар