Принц Чарлз и граф Спенсър в луд скандал на погребението на Даяна (Нови разкрития)

Гласувайте за статията

Принц Чарлз и граф Спенсър си спретнали див скандал на погребението на Даяна

Принц Чарлз и граф Спенсър си спретнали див скандал на погребението на принцеса Даяна. Един от бившите служители на премиера Тони Блеър за първи път разкрива подробности около драмата.

„Беше ужасно! Когато Тони Блеър научи, самият той се стресна и то не на шега. Истината обаче е, че проблемите с хората бяха най-малкия му проблем. В онези 7 дни имаше такава война в двора, че сблъсъците с хитлеристка Германия изглеждаха направо безобидни“, обобщават придворни.

Главният конфликт бил причинен от граф Чарлз Спенсър. Той не искал кралската фамилия да се меси в погребението на Даяна и държал сам да я погребе. Принц Чарлз обаче скочил с искане и той да бъде част от изпращането. А съветниците решили, че Уилям и Хари също трябва да вървят зад ковчега.

„Тогава стана страшно. Принц Уилям, който беше вече на 15 заяви, че не желае да се появява пред хората, а иска да скърби насаме. Хари също. Но съветниците на премиера бяха непоклатими“, разкриват те.

До последно Уилям се противял, но когато затворили него, баща му и брат му с граф Спенсър в една задушна стая за часове, накрая капитулирал. „Принц Филип също се включи и беше бесен. „Става дума за децата за Бога! Пощадете ги!“, негодуваше през цялото време той. Но Тони Блеър беше непреклонен. Децата също трябваше да се появят пред народа, искат или не“.

Следващият скандал е бил свързан с граф Спенсър. Той настоял да погребат Даяна в Олторп, а след това превърнал замъка в Даяналенд. „Уилям и Хари никога не му простиха това. Неслучайно той никога не е канен в кралския двор.

Принц Чарлз и граф Спенсър в луд скандал на погребението на Даяна

Принц Чарлз и граф Спенсър в луд скандал на погребението на Даяна

Сватбата на Уилям бе единственият случай, в който му позволиха да присъства. Иначе той е персона нон грата за тях. При това открай време“, разкриват още придворни.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар