Принц Хари разкри: Уилям не иска да е крал! (Предава короната на Джордж?)

Гласувайте за статията

Принц Хари с неочаквани разкрития, Уилям не иска да е крал

„Никой от нас не иска да е крал или кралица. Но въпреки това изпълняваме задълженията си отговорно“. Така принц Хари коментира историята, че кралица Елизабет планира да възкачи брат му на трона.

В свое интервю принцът даде да се разбере, че брат му съвсем не изгаря от желание да застава начело на нацията. Но ще изпълни дълга си, ако това се налага.

Последните слухове гласят, че Елизабет предпочита внука й да я наследи на трона. Хари обаче е на мнение, че брат му няма никакво желание да става крал. „Ще се изненадате, ако разберете колко обикновен и нормален живот водят Кейт и Уилям. Те не искат да са владетели, а съвсем обикновени хора“, допълва още той.

Изказването на Хари не е новост. Преди години, още през 1997 година, малко преди смъртта на Даяна, принц Уилям заяви и на двамата си родители, че се отказва от короната и не иска да става крал на Англия. Тогава Ди се засмяла и заявила в типичния за родителите стил „Ще видим“, а няколко дни по-късно почина при трагичната катастрофа.

Оттогава насетне Уилям никога не е изказвал публично желание да се оттегли от трона, но разкритията на принц Хари провокираха серия от въпроси.

Ако Уилям откаже да стане крал, след смъртта на Елизабет по традиция короната ще отиде при принц Чарлз. И тъй като той е твърдо решен да държи властта до смъртта си, много е вероятно това да стане до навършването на пълнолетие на принц Джордж. И въпреки че един толкова млад монарх би бил неопитен, придворни не изключват и подобен сценарии.

Принц Хари разкри, че Уилям не иска коронота на Елизабет

Принц Хари разкри, че Уилям не иска коронота на Елизабет

„Кейт и Уилям се опитват да реформират монархията и да я направят по-модерна и по-човешка. Това е трудно, но те толкова искат да бъдат като нормалните хора, че са готови на всичко“, добавя още Хари.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар