Принц Хари с взривяващ коментар

Гласувайте за статията

Несъмнено изказването му ще предизвика тежки удари

Британският принц Хари очевидно е напът да се забърка в поредния скандал с взривяващия коментар, който направи.

„Знаете ли, когато отидете в магазин с детето си и виждате само бели кукли, питате ли се защо няма и една черна кукла? И това е само един пример, че ние, като бели хора, не можем да възприемем черния цвят, за разлика от един цветнокож. Това е ситуация, която не можем да разберем, защото светът е бил създаден от бели за бели“. Това заяви убедено внукът на английската кралица принц Хари във видео интервю за „Ивнинг Стандарт“, на което присъства със съпругата си Меган.

принц Хари

Несъмнено изказването му ще предизвика тежки удари

Дори и да не посочва виновниците за това, той смята, че манталитетът трябва да се промени. „Това е въпрос на научаване, смята принц Хари. Как може да стане по-добре… Мисля, че това е страхотна епоха за британската култура, историята на нашата страна и тази на света“.

Двойката държала също да напише и пледоария за по-равноправното общество в „Ивнинг Стандарт“, в която Меган и Хари заявяват, че „докато съществува структурният расизъм, ще има поколения цветнокожи млади хора, които няма да започват живота си наравно с белите си връстници. И докато това продължава, неизползваният потенциал никога няма да се реализира…“

Осъзнаването на този въпрос е свързано със съпругата му Меган

За първи път принц Хари се намесва толкова явно в дебата за расовото неравенство. Осъзнаването на този въпрос е свързано със съпругата му Меган, която е метис и е много ангажирана по тази тема, посочва „Поан“. Според техните биографи, които публикуваха неотдавна книгата „Finding Freedom“, расистките нападки и намеци срещу Меган през последните две години, дълбоко са променили Хари, до степен да го накарат да се ангажира лично по този въпрос.

Дори и намерението му да е похвално, изявите на принц Хари предизвикват объркване. Още повече, че наскоро той призова американците да гласуват срещу Доналд Тръмп, разбира се. Членовете на британското кралско семейство, особено когато са толкова близки до монарха, се държат на политическа дистанция, за да не предизвикват полемики и неочаквани реакции.

Излизането на арената неизбежно означава понасяне на удари, докато британската корона трябва да остане над партиите и споровете. Но Бъкингамският дворец ще трябва да свиква: нищо не може да спре Хари американеца, коментира „Поан“, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар