Принц Хари взриви с изказване: Ние, белите, не възприемаме черния цвят! (Вижте как отново погази кралския протокол)

Гласувайте за статията

Принц Хари взриви с изказване за расизма

„Знаете ли, когато отидете в магазин с детето си и виждате само бели кукли, питате ли се защо няма и една черна кукла? И това е само един пример, че ние, като бели хора, не можем да възприемем черния цвят, за разлика от един цветнокож. Това е ситуация, която не можем да разберем, защото светът е бил създаден от бели за бели“, убедено казва внукът на английската кралица принц Хари във видео интервю за „Ивнинг Стандарт“, на което присъства със съпругата си Меган.

Дори и да не посочва виновниците за това, той смята, че манталитетът трябва да се промени. „Това е въпрос на научаване, смята Хари. Как може да стане по-добре… Мисля, че това е страхотна епоха за британската култура, историята на нашата страна и тази на света“.

принц Хари и Меган маркъл

Снимка: Poan

Двойката държала също да напише и пледоария за по-равноправното общество в „Ивнинг Стандарт“, в която Меган и Хари заявяват, че „докато съществува структурният расизъм, ще има поколения цветнокожи млади хора, които няма да започват живота си наравно с белите си връстници. И докато това продължава, неизползваният потенциал никога няма да се реализира…“ За първи път принц Хари се намесва толкова явно в дебата за расовото неравенство. Осъзнаването на този въпрос е свързано със съпругата му Меган, която е метис и е много ангажирана по тази тема, посочва „Поан“.

Според техните биографи, които публикуваха неотдавна книгата Finding Freedom, расистките нападки и намеци срещу Меган през последните две години, дълбоко са променили Хари, до степен да го накарат да се ангажира лично по този въпрос. Дори и намерението му да е похвално, изявите на принц Хари предизвикват объркване, още повече, че наскоро той призова американците да гласуват – срещу Доналд Тръмп, разбира се. Членовете на британското кралско семейство, особено когато са толкова близки до монарха, се държат на политическа дистанция, за да не предизвикват полемики и неочаквани реакции.

Излизането на арената неизбежно означава понасяне на удари, докато британската корона трябва да остане над партиите и споровете. Но Бъкингамският дворец ще трябва да свиква: нищо не може да спре Хари американеца, коментира „Поан“, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар