Принцесата на Йордания със сватба като от 1001 нощ (Снимки от кралското тържество)

Гласувайте за статията

Принцесата на Йордания вдигна приказна сватба с възлюбения си

34-годишната Райя бин ал-Хусейн, полусестра на Краля на Йордания Абдула II и Принцесата Беглец – Хая, е последната краска особа, която мина под венчилото. Избраникът й, макар да не носи кралска титла, съвсем не е случаен – 26-годишният британски журналист Нед Донован е внук на известния писател Роалд Дал.

Принцесата на Йордания

Снимки: view Sofia

Сватбеното празненство се проведе тази седмица във Великобритания в много тесен кръг от близки и роднини на двойката. В недългия списък с гости присъстват имената на майката на булката – абдикиралата Кралица на Йордания, Нур ал-Хусейн, четвъртата и последна съпруга на покойния Хусейн Идн Талал. Първоначално двойката планира пищна традиционна церемония в Йордания, която обаче бива отменена подари глобалната пандемия.

„Наложи се да отложим първоначалните си планове заради пандемията. Също така е доста по-безопасно за роднините на съпруга ми да останат в Обединеното кралство. Когато ситуацията се стабилизира, със сигурност ще отпразнуваме случая и в Йордания“, осведоми последователите си в Twitter принцесата.

Новината за годежа на Райя и Нед Донован бе обявена в началото на ноември миналата година – в знак на любов към половинката си, а и за да могат да се оженят законно, внукът на Роалд Дал приема исляма и сменя името си на Фарис Нед Донован. От техни близки йорданските медии разбират, че двойката планира да заживее в Йордания след тържеството, пише viewsofia.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар