Преслава се обиди: Чалга Не Е Мръсна Дума!

Фолк певицата се обяви в защита на чалгата

Преслава се обиди. Изпълнителката, която се изявява от край време в чалга бранша, твърди, че названието на професията й не е обидно. Фолк дивата дори реши да защити правото си да се нарича „чалгарка“ като изрази протеста си на страницата си в социалната мрежа.

Преслава защити чалгата
Преслава защити чалгата

Преси публикува снимка на колежките си Алисия, Галена, ДесиСлава и Райна. На нея фолк певиците изглеждат повече като рекламни модели, отколкото като изпълнителки.

Над фотоса Преслава написа с големи букви „Чалга Не Е Мръсна Дума!“, протестирайки срещу негативното отношение към професията й. „Да бе, само малко“ , веднага парираха възмутени форумци, които отдавна вече не се възхищават на фолк певиците и чалга гилдията като цяло.

Официално за „чалга“ се смята „музикален стил, придобил популярност в България в началото на 90-те години на 20 век и съчетаващ български, арабски, турски, гръцки и ромски мелодии, както и мотиви от фламенко.“ През последните години обаче чалгата натрупа доста негативи, покрай другите „занимания“ на изпълнителките, които пеят в този музикален стил.

Така че колкото и Преслава да ни убеждава, че „чалга“ не е мръсна дума, мнозина смятат, че е в сериозно заблуждение. А и думата отдавна е равнозначна на тази използвана за назоваване на най-древната женска професия в света.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.