Премиершата Линда Петкова продава торти по 100 лв (Канадката шашна и Силвена Роу в Мастършеф с десерт)

Линда Петкова продава сладкиши на доста солени цени

Стотина лева трябва да броите за торта направена в сладкарница на премиершата Линда Петкова, показва проверка на „България Днес“.

94.90 лв. струва „Чийзкейкът на Ема“, промотиран като любимият сладкиш на премиера Кирил Петков. Тортата се предлага и в кето вариант, но цената му скача до 104.19 лева. Това е сладко солена торта с бадеми, кашу, мед, фъстъчен тахан.

В сладкарницата на Петкова се продават сладкиши, за чието приготовление не се използва захар и това вероятно оказва влияние върху цените. Популярната торта Гараш се предлага с тъмен и бял, шоколад като цената и в двата случая е 73,90 лв. Класическа морковена торта е близо 93 лв., френската селска торта е 70, а шоколадовият пай почти 90 лв. Най-скъп в менюто е чийзкейкът с боровинки и лимон, чиято цена заковава 119. 90 лв.

премиершата линда петкова
Снимка: Инстаграм

Сериозни цени в сладкарницата държат и топлите напитки. Горещ шоколад струва 5 лв. кафето е с левче надолу, чаят е близо 2 лв.

Въпреки че бизнесът е развит доста добре, жената на Кирил Петков работи от сутрин до вечер в заведението и почти няма свободна минута. Тя се занимава с чистене, бърсане на прах и миене на прибори. Жената на премиера е специалист в сладкишите без глутен. Преди две години успя да шашне Силвена Роу в „Мастър шеф“ с безглутенова здравословна версия на торта Гараш. Вкъщи също приготвя храната без този алергия. Цялото семейство на Петков страда от глутенова непоносимост, затова здравословното хранене на фамилията на политика е издигнато в култ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.