Поредната такса разгневи туристите по родното Черноморие

Гласувайте за статията

Туристите по родното Черноморие са недоволни от новата такса

Нещо невиждано се случва по морето това лято.

Плажовете по Южното Черноморие са претъпкани с летовници. Напливът е факт от около 10 дни, предава bTV. Но туристите са недоволни.

Това лято цената на комплект плажни принадлежности в Поморие е 15 лева. Туристи обаче признават, че често се оказват принудени да заплатя допълнителната „такса“ от 5 лева. Доплащането се налага, за да си резервират място „на първа линия“.
„Тази година има голям интерес към Българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили около 500 допълнителни шезлонга, е красноречив“, коментира концесионер на Северния плаж в Приморско Любомир Николов.

Заради наплива обаче се стига до там, че възмутени туристи изпращат видеа до медиите, в които се твърди, че след заплащане спасител освобождава един от най-близо разположените до брега чадъри за клиент. Още в 7:00 сутринта първите редове са запазени с хавлии.

„Питах спасителя кой е сложил тези хавлии, къде са хората, а той ми отговори, че ще дойдат по-късно“, това споделя руският турист Александър Занин.

Мъжът допълва, че е с малки деца и идвам рано сутринта, но всичко е заето.

Спасителите обаче твърдят, че летовниците идват по изгрев слънце, за да си запазят хубави места, и подобна практика не съществува.

От Министерството на туризма съобщават, че не са получавали подобен сигнал, но обещават да назначат проверка по случая, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар