Изненада? Плевнелиев и Прокопиев в комбина!

Гласувайте за статията

Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев са семейни приятели и олигархът планира да използва това, за да се върне в политиката

Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев

Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев са семейни приятели

Президентът Росен Плевнелиев и олигархът Иво Прокопиев били в комбина! Това разкри ексклузивно в. „Галерия” в новия си брой, с което удари под кръста реномето на вестниците „Капитал” и „Дневник”. Иначе авторитетните печатни издания се оказва, че не са толкова независими и аполитизирани.

Всъщност Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев са си първи дружки. Двамата, заедно с дългогодишния съдружник на олигарха Филип Харманджиев са семейни приятели. Може би това обяснява и „топлата връзка” на президента в медийната група на Прокопиев – „Икономедия”. Та нали първата дама работи там! Макар официално Прокопиев да е продал медията, той все още я управлява.

По-важното в случая е, че президентът планира да удари здраво рамо на своя авер. Олигархът иска ударно да се върне във властта и силно се надява това да се случи чрез Росен Плевнелиев.

Изключително големият дълг на Прокопиев от 600 милиона може да бъде погасен единствено ако се върне обратно в политическите игри. Държавният глава все още страни от идеята заради активното си присъствие, но пък скоро палачинката ще се обърне. Ако ГЕРБ загуби на предстоящите избори, Иво Прокопиев има зелена светлина. Олигархът ще може да се върне в политиката начисто чрез солидния гръб на своя приятел Плевнелиев.

Медиен комфорт

Каолин

Врътки с Каолин

Нищо чудно, че няма да прочетем ни една лоша дума срещу президента по страниците на „Капитал” и „Дневник”. Не че няма какво да се напише по темата, не че журналистите в „Икономедия” не ги сърбят ръцете да „начешат” Плевнелиев, но шефът Иво Прокопиев чисто и просто му е осигурил медиен комфорт.

Всъщност, сходна бе ситуацията и с бившия президент Първанов, тъй като и с него олигархът си имаше задкулисни игри. Но това е друга тема…

Строителни игри

Бавно, но славно бизнесът на Иво Прокопиев върви към дъното, отдавна се тръби по медиите. Днес единственото работещо дружество на олигарха е прочутият „Каолин”. И той бе тръгнал към дъното, но за да го спаси, в средата на 2010 г. Прокопиев тегли кредит от 72 389 млн. лв. към „Уникредит Булбанк“.

Изплаща го и сега, и то доста успешно и скоростно. Според запознати в „Каолин” се извършват финансови врътки за милиони, които трудно могат да се докажат. Въпреки това дружеството на два пъти е разследвано, като последната проверка по договорите на „Каолин” продължава.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар