Очаква ли се още по-голям пик в цената на златото?

Гласувайте за статията

Задава ли се пик в цената на златото?

Задава ли се пик в цената на златото?

Задава ли се пик в цената на златото?

Експертите очакват невиждан пик в цената на златото. Според прогнозите им, стойността на ценния метал вероятно ще достигне 4000 долара за тройунция и това ще се случи през следващите три години, пише БЛИЦ.

Анализаторите обръщат внимание и на важни показатели, които ще окажат влияние върху цената на златото. Фактори като разработване на ваксина срещу коронавируса и президентските избори в САЩ ще имат роля в запазване на сегашната тенденция за поскъпване на благородния метал, предават световните осведомителни агенции.

За пръв път в историята миналата седмица цената на златото надмина 2000 долара за тройунция.

Пред CNBC Франк Холмс, който е главен изпълнителен директор на американската инвестиционна компания Global Investors, заяви че лесно можем да станем свидетели на цена от 4000 долара за тройунция.

Експертът посочи и главните причини за това. Той е категоричен, че трилионите долари, необходими за стимулиране на американската икономика, са основен фактор.

Холмс обърна внимание и на още един показател, оказващ влияние върху атрактивността на златото.

Главният изпълнителен директор на американската инвестиционна компания Global Investors посочи, че при нулеви лихви златото е много атрактивен актив.

Множество експерти подкрепят неговото мнение. На фона на задълбочаващата се рецесия те не изключват вероятността от невиждан скок в цената на златото.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар