Официално! Отнемат ли титлата на Джамала? (Вижте изявлението на организаторите на „Евровизия“)

Гласувайте за статията

Стана ясна съдбата на Джамала и нейното първо място на тазгодишната „Евровизия“.

След финала на „Евровизия“ преди дни, който бе спечелен от украинката Джамала, в интернет тръгна петиция с искане резултатите да бъдат анулирани и преразгледани. Оказва се, че не само българите са недоволни за видимото подценяване на нашата представителка Поли Генова, която завладя сърцата на цяла Европа. Скандалът бе и по посока виждането, че песента „1944“, с която Джамала спечели, е открито политическа, а подобен тип песни са забранени според правилата на конкурса. Не бе пропуснато и участието на Австралия и дори класирането на певицата им на втора позиция.

За няколко дни се събрала стотици хиляди подписа, но явно смисъл от тях няма да има. Организаторите на „Евровизия“ излязоха с официална позиция, с която хвърлиха светлина върху това каква ще е съдбата на победителката Джамала. Очаквано, но нежелано от мнозина. наградата остава в ръцете на украинката. От Европейски съюз за радио и телевизия нямат намерение да вземат предвид искането на 300 000 души и са непреклонни.

Според тях, победителят е само един и това е именно Джамала. Тя е избрана с гласовете на професионално жури и от зрителите, а гласовете им са разпределени 50 на 50. Организаторите са категорични, че украинката е спечелила не чрез задкулисни манипулации и политически игри, а защото песента й е изключително емоционална и разказва истинска и драматична история, успяла да разчувства мнозина, пише vsekiden.com.

От EBU споделят, че никой победител не може да се хареса на всички и това е разбираемо. Те не крият, че голяма част от резултатите се решават субективно и на база лично мнение, вероятно визирайки вота на журито. Именно той прецака нашата Поли Генова, но всички са категорични, че това е бил наказателен вот с цел отстраняване на силен противник.

Джамала ще продължава да се радва на наградата си

Джамала ще продължава да се радва на наградата си

В Украйна я посрещнаха като герой

Въпреки несъгласието, което се превърна в повсеместна европейска вълна, организаторите са категорични, че няма да има преразглеждане на вота и резултатът си остава легитимен, защото е съобразен с всички регламенти на музикалния конкурс. Това означава, че първото място на Джамала няма да бъде отнето, а „Евровизия“ надали ще успее да махне клеймото си на политически конкурс, като какъвто се показа за пореден път.

Всички знаем, че Поли е истинският победител

Всички знаем, че Поли е истинският победител

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар