Официално! Меган и Хари се отказват от кралското семейство (Двойката се мести в САЩ – Вижте изявлението им)

Гласувайте за статията

Меган и Хари официално заявиха, че не искат да бъдат сред висшите членове на кралското семейство

Приц Хари и Меган Маркъл изненадващо съобщиха, че от сега нататък ще живеят между Америка и Великобритания и няма да са сред висшите членове на кралското семейство.

Нещо повече-ще започнат сами да изкарват парите си. Изявлението им в страницата на семейството в инстаграм се превърна в новина №1 за медиите, защото става дума за безпрецедентно решение в историята на английската монархия.

Двамата изрично уточняват, че са направили тази стъпка след „много месеци на размисъл и вътрешни анализи”.

Снимка: Инстаграм

„Ние възнамеряваме да отстъпим като „старши“ членове на Кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими, като същевременно продължаваме да подкрепяме изцяло Нейно величество Кралицата “, се казва в официалното изявление на младата двойка.

Двамата имат намерение да делят времето си между Великобритания, където е роден Хари и САЩ, откъдето е жена му и са убедени, че това ще повлияе добре при отглеждането на сина им Арчи, така че той да стане самостоятелен човек, но с уважение към кралските традиции.

„Очакваме с нетърпение да споделим подробности за тази вълнуваща следваща стъпка след време”, завършва изявлението на Хари и Меган, така че ни очакват още много изненади.

Оттеглянето на двамата от двореца не е абдикация, защото те все пак ще продължат да изпълняват някакви протоколни задължения и това е първи подобен случай в историята на Обединеното кралство. Но според мнозина следващата стъпка е официалното им отказване от трона.

Хари няма големи шансове да стане крал, тъй като е шести поред в линията за наследяване на престола. А и кралицата явно показа неодобрението си към избора му на съпруга като премахна всичките им семейни снимки от двореца.

Очевидно двигател на промяната е Меган, която преди да е омъжи за принца, бе актриса с добра кариера в Америка, която сама изкарваше парите си. Със сигурност тя няма да се върне към професията си, а по-скоро ще се посвети на благотворителност, както се загатва в изявлението: „Ще предоставим на семейството ни възможността да се съсредоточи върху следващата глава, включително старта на новaта ни благотворителна кампания.“, пише hotnews.bg.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар