април 25, 2024

От Камила до Меган Маркъл: Топ скандалите в кралската фамилия

https://kliuki.net/skandali/ot-kamila-do-megan-markal-top-skandalite-v-kralskata-familiya/159121 Kliuki.net
От Камила до Меган Маркъл: Топ скандалите в кралската фамилия

Меган Маркъл не е първата черна овца в кралския двор

Меган Маркъл напоследък се превърна в нарицателно за скандал в кралското семейство. Херцогинята на Съсекс предпочете да се откаже от титлата и привилегиите, за да избяга в Канада. Новината предизвика невероятен скандал, който отекна в целия свят. А херцогинята едва ли не, бе линчувана като най-големият предател в страната. Меган обаче не е нито първата, нито последната, която въвлича кралското семейство в грандиозни скандали. Предлагаме ви да си припомните всички тайни, които останаха удобно забравени, и на фона, на които грешките на Меган са направо безобидни.  

1. Камилагейт

Покрай екшъна с Меган и Хари, всички забравиха, как една кралска любовница се превърна в бъдеща кралица. Камила Паркър-Боулс и принц Чарлз се запознаха през далечната 1971 г., а оттогава — насам преживяха повече скандали, отколкото всички останали от фамилията, взети заедно. Камила остана до принца и след скандалния телефонен разговор, който изплува между тях, и след признанията на Даяна. Тя подкрепи Чарлз и след смъртта на покойната вече принцеса на Уелс. Години бяха нужни на бъдещия крал, да накара поданиците си да приемат съпругата му, но успя. В интерес на истината, най-много помогна приятелството между Камила и Кейт. Нещо, с което Меган така и не успя да се похвали.

2. Кейт Мидълтън и социалната катерачка

На Кейт Мидълтън също не й се размина. Когато тръгна с принц Уилям, тя бе обиждана и критикувана, че е авантюристка и социален катерач. Семейството й многократно бе взимано на подбив, дори и след кралската сватба. За Кейт първите години бяха още по-трудни, отколкото за Меган. Тя нямаше на кого да се опре, а Камила не я посрещна с особена любов в семейството. Дори се говореше, че не я е искала за снаха. А "Нешънъл инкуайър" публикува информация за семеен скандал, при който Камила е била чута да крещи пияна на Кейт и останалите от семейството. И дори опитала да я замери с чаша. Колко истина има в тази история, не можем да кажем, но първите години в кралския двор, определено не бяха леки за Катрин.

3. Дядото без внуци

За трудното разбирателство между Кейт, Уилям и принц Чарлз, говори и фактът, че малкият принц Джордж почти не общуваше с дядо си и новата му съпруга. Принцът се оплака публично в първите месеци след раждането, че снаха му умишлено не му давала да вижда внука си. А това много го разстройвало. В резултат, приятели на Кейт дадоха едно от малкото публични интервюта, свързани с нея. Те заявиха, че херцогинята не дава сина си на дядо му, защото Чарлз се изнервя от пакостите на детето и често му се кара. Заради признанията на Чарлз, дори Уилям се разсърди и публично не му говори. Нещата се успокоиха след раждането на малката Шарлът. Тогава дори херцозите не можеха да накарат принц Чарлз да се отдели от люлката на детето. Малката госпожица бързо разтопи ледовете във фамилията, а появата на принц Луи окончателно сдобри принца на Уелс със снаха му и принц Уилям. [caption id="attachment_160540" align="aligncenter" width="300"]Кралската фамилия бъка от скандали и Меган не е първата черна овца сн. Инстаграм Кралската фамилия бъка от скандали и Меган не е първата черна овца сн. Инстаграм[/caption]

4. Андрю, принцеса Ан и Софи Есекс — неподходящите приятели

Другите от кралското семейство също не могат си сложат бели ореолчета. Мнозина удобно забравиха, че принц Андрю имаше близко приятелство с насилник на непълнолетни момичета. И заради това бе принуден да се оттегли от активна роля в кралския двор. А Софи Есекс и до днес изкупува грешката да търгува с влияние и да се опитва да продава реклама на арабски дипломати от вражески държави, като им обещава протекции от кралския двор. Гаф, който й коства и собствения бизнес, и независимостта. Принцеса Ан също има "скелети в гардероба" — тя дълги години си остава голямата любов на бившия съпруг на Камила — Андрю Паркър-Боулс. За любов и брак помежду им е невъзможно да се говори — Ан не е толкова увлечена по него, нито пък семейството й би позволило. Но е факт, че двамата дълги години поддържат отношения. Нещо, за което мнозина знаят, но малцина дръзват да говорят.

5. Да избягаш от короната

На фона на всички тези скандали, не е изненадващо, че Меган Маркъл поиска да избяга. Херцогинята на Съсекс сподели с приятели, че в Англия има твърде много "лоша кръв". И тя не желае да подлага на всичко това сина си. Затова и потърси спасение чак в другия край на света.