Отнемат на Кейт и Уилям правата върху децата им (Вижте защо)

Отнемат на Кейт и Уилям правата върху децата им (Вижте защо)
3 (60%) 6 votes

Кейт и Уилям нямат права върху децата си заради 300-годишен закон

Кейт и Уилям губят права върху децата си. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж не са законни попечители на собствените си наследници, а последните се явяват просто техни повереници от момента на своето раждане. Причината за това е 300-годишен закон, който дава право само и единствено на монарха да се разпорежда с живота и правата на кралските наследници.

До тяхното пълнолетие.

По тази причина принц Уилям и принц Хари са отгледани от баба си след смъртта на принцеса Даяна, а не от принц Чарлз. И пак монархът на Британия е тази, от която и двамата поискаха разрешение за сватбите си. Принц Чарлз бе просто уведомен за събитията, но неговото съгласие не е изисквано или необходимо.

След раждането на трите деца на Кейт и Уилям, съгласно 300-годишния закон малките принцове и принцеса Шарлот отново бяха поставени под попечителството на монарха. А техните собствени родители се грижат за тях, само и единствено заради благоразположението на кралицата.

Ако принц Чарлз стане крал един ден, децата автоматично преминават под негова опека. И нито Кейт, нито Уилям могат да направят нещо срещу това. По ирония на съдбата, това очаква всички преки наследници на престола. Следователно и децата на Меган и Хари. Тъй като херцогът на Съсекс продължава да е шести в линията за наследяване на трона.

Кейт и Уилям без права върху децата си сн. Wikimedia

Кейт и Уилям без права върху децата си сн. Wikimedia

По всяка вероятност Меган дори не е подозирала за тази особеност, тъй като би се позамислила за сватба с Хари. Кейт от своя страна бе внимателно подготвена. При това много преди да каже „Да“ на принц Уилям. При все това, се смята, че двамата са се уговорили с кралицата.  И дори след смъртта й принц Чарлз щеостане само формален настойник на децата. А в случай на смърт на родителите, грижата за престолонаследниците ще поемат семейство Мидълтън. Заедно с Меган и Хари.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар