Отиде си Стефан Данаилов!

Отиде си Стефан Данаилов!
5 (100%) 1 vote

Почина големият български актьор Стефан Данаилов

Големият български актьор Стефан Данаилов почина. Звездата на българското кино и театър издъхна на 76 години, 15 години след полунощ. От 9 октомври звездата се лекуваше във Военномедицинска академия, след усложнения от вирус. Тежкото му здравословно състояние бе причина на няколко пъти да бъде поставян в медикаментозна кома.

Състоянието на Ламбо обаче не се подобри. В началото на този месец той бе поставен в медикаментозна кома, след като започна да събира вода в белите дробове. Лекарите на няколко пъти успяха да върнат Мастера от онзи свят, но състоянието му беше много нестабилно и той не издържа.

Новината бе оповестена от администрацията на Народния театър, които първи съобщиха за кончината на актьора. „СТЕФАН ДАНАИЛОВ ни напусна тази сутрин … Думите ги няма, за да изразим мъката от тази загуба… Българският театър, кино, култура вече не са същите. Светъл път, СТЕФАНЕ, приятелю! Почивай в мир!“, написаха те.

Стефан Данаилов е един от най-популярните и обичани български актьори. Звездата му изгря във филми като „Дами канят“, „На всеки километър“, „Инспекторът и нощта“, „Понеделник сутрин“, „Път към морето“ и други. Той бе една от звездите и в новите български сериали „Стъклен дом“, „Фамилията“, както и в един от най-новите проекти на Орлин Павлов и Башар Рахал „Завръщане“. Участвал е и в редица международни продукции. Сред най-запомнящите се участия е поредицата „Октопод“, където играе ролята на опасен мафиот, като си партнира с Микеле Плачидо и редица други звезди. В Италия се влюбиха в актьора, след което той бе канен да участва в редица местни продукции, както и в международни копродукции.

Почина Стефан Данаилов сн. Уикипедия

Почина Стефан Данаилов сн. Уикипедия

Данаилов не изневери и на театъра. До последно той не слизаше от сцената. Малко преди да постъпи в болница, актьорът игра в пиесата „Актрисата“, като дори в инвалидна количка и със счупен крак не се отказа. Носител е на редица международни и национални отличия, сред които и „Златен век“, „Стара планина“ и Аскееер.

Поклон пред паметта му.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар