Окончателно! Елизабет II отне титлите на Меган и Хари (Двойката връща и похарчени 2 млн паунда на Короната)

Окончателно! Елизабет II отне титлите на Меган и Хари (Двойката връща и похарчени 2 млн паунда на Короната)
5 (100%) 1 vote

Кралицата взе кралските титли на Меган и Хари, накара ги да си платят и разходите за ремонта на имението Фрагмор

Елизабет II излезе с официално решение по отношение на 38-годишната Меган и 35-годишния си внук принц Хари. Според изявление на Бъкингамския дворец от пролетта на 2020 г семейната двойка ще престане да изпълнява всичките си кралски задължения.

Снимка: Инстаграм

Меган и Хари нема да могат вече да бъдат наричани „техни кралски височества” , въпреки, че ще продължат да бъдат херцог и херцогиня на Съсекс. Съпрузите са задължени да върнат до последния паунд всичките разходи, които направиха за ремонта на къщата си в имението Фрагмор. Те възлизат на 2,4 милиона паунда, които им бяха дадени от хазната и са от приходите на данъкоплатците. Но пък за сметка на това ще запазят къщата в Уиндзор за свой постоянен дом в Обединеното кралство, предават от graziamagazine.ru.

Меган Маркъл и Хари обаче ще се грижат за поддръжката на имота и ще плащат наем със собствени средства.

От тази пролет те спират да бъдат действащи членове на кралското семейство. Като няма да могат да представляват официално кралицата и няма да получават никакви приходи от хазната на монархията.

В края на изявлението си Елизабет II по дипломатичен начин изказва задоволството си, че е намерен най-конструктивния начин за излизане от кризата, която предизвика нейния внук и съпругата му с абдикацията си.

Накрая кралицата добавя, че ги подкрепя за решението да водят независим живот и разбира предизвикателството, на което бяха подложени в резултат на поставения им на показ техен живот през последните две години.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар