Нов пик за биткойна (Вижте какви са прогнозите на експертите)

Гласувайте за статията

Най-известната криптовалута – биткойна, бележи нови върхове

 

Ще се запази ли цената на биткойна?

Ще се запази ли цената на биткойна?

Цената на биткойна достигна нов връх. Тя надхвърли 10 000 долара.

В платформата за търговия Bitstamp се отчете ръст на цената на биткойна, която достигна до 10 129 долара.

Временно цената на най-известната криптовалута достигна най-високото си ниво от февруари насам – 10 378 долара. През нощта стойността отново беляза промяна и бе малко под 10 000 долара.

Анализаторът Тимо Емдън от Emden Reserarch коментира, че много инвеститори са очаквали по-голям спад в цените след т. нар. „halving“, пише Инвестор.бг , цитирайки DPA.

Част от инвеститорите са принудени да започнат да купуват. В средата на месец май бе последното „разделяне“ на биткойна.

То се извършва на всеки 210 000 блока. Произвеждането на нови биткойни става по-трудно. От друга страна, размерът на наградата за миньорите намалява с 1/2 при този процес.

Обикновено след това се наблюдава повишаване на цената на биткойна. Но това зависи от съотношението между предлагането и търсенето, заяви Бисер Варчев, който е водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria.

Анализаторът Тимо Емдън е на мнение, че протестите срещу расизма в САЩ е възможно да накарат американските инвеститори да отправят поглед към криптовалутите.

Влияние върху това ще окаже и настоящата ситуация отвъд Океана. Наскоро Доналд Тръмп заплаши с военни действия. Седма поредна нощ продължават и протестите в някои щати. Всичко това ще затрудни възстановяването на американската икономика след коронакризата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар