Николай Витанов: Над 2000 заразени на ден е много, болниците се задъхват!

Гласувайте за статията

Николай Витанов смята, че болниците у нас сериозно се задъхват с над 2000 заразени на ден!

Ужасяваща прогноза направи математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов, който смята, че до края на ноември у нас ще има 70 000 заразени с коронавирус.

Той обаче е тревожен поради факта, че базовото число е заплашително. То е 1,56, което ще рече, че 100 души оздравяват, но 156 души се заразяват.

По думите му у нас в момента реално заразените не са около 40 000, както сочи Единният информационен портал, а са около 320 000 души. Защото много хора носят вируса, но не са се подлагали на тестове.

Що се отнася до мерките против пандемията, проф. Витанов напълно одобрява носенето на маски на открито. Счита, че е добра мярка и би ни предпазила, дори и на чист въздух.

Ако бъдат наложени по-строги мерки, то разпространението отново няма да секне изведнъж. Ще трябват няколко седмици, за да забележим евентуално затихване, но дотогава всички ще трябва да сме затворени по домовете си, сочи той.

Проф. Витанов е убеден, че присъственият старт на учебната година не е бил грешка. Но е от основно значение да се спазват всички противоепидемични мерки и учители и ученици да се пазят много.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар