Не е за вярване какво предприе Чехия срещу неваксинираните

Гласувайте за статията

Новите мерки са на фона на драстичното увеличение

Мнозина не могат да повярват какво предприе властта в Чехия срещу хората, които не са ваксинирани.

В Прага се проведе протест срещу ограниченията, които бяха наложени на неваксинираните срещу COVID-19.

Припомняме, че правителството наложи новите мерки на фона на драстичното увеличение на новите случаи на болни от коронавирус, подчертава Асошиейтед прес.

Чехия

Новите мерки са на фона на драстичното увеличение

През улиците на града преминаха стотици хора, скандирайки „Свобода!“. Те категорично отхвърлят опитите на властите в Чехия да принудят населението да се ваксинира.

Демонстрантите нарекоха министъра на здравеопазването Адам Войтех, премиера Андрей Бабиш, както и водещите епидемиолози в страната „предатели“. За разлика от протестите, които се проведоха в Белгия и Нидерландия през уикенда, тези в Чехия преминаха мирно.
Демонстрантите обаче бяха сравнително по-малко, отколкото имаше на аналогичната проява през миналата седмица, отбелязва АП.

Хората в Чехия, които не са ваксинирани срещу COVID-19 или не са преболедували заболяването, нямат право да посещават фитнеси, фризьори, барове, ресторанти, музеи или пък да се настаняват в хотели. Отрицателните тестове вече не се признават.

Тази мярка има за цел да насърчи хората да се ваксинират. Едва 51.8% от населението в Чехия са напълно ваксинирани, което е под средното за Европейския съюз равнище от 65.5%, отбелязва БТА.

Прави впечатление, че новите случаи на COVID-19 са скочили рязко напоследък. Само през изминалата седмица рекордът бе подобрен два пъти. Здравното министерство на страната отбеляза, че броят на заразените на база ва 100 хиляди жители за пръв път е надхвърлил 1 000.
От началото на пандемията страната е потвърдила повече от два милиона случаи на коронавирус. Припомняме, че населението на Чехия е 10.7 млн. души. Повече от 32 000 от заразените са завършили с летален изход, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар