Михаел Шумахер се мести на Майорка (Пилотът вече се движи, напуска Швейцария)

Михаел Шумахер се премести на Майорка, напусна Швейцария

Михаел Шумахер замина за Майорка. Пилотът от формула 1 изненадващо е напуснал имението си в Швейцария, заминавайки за Балеарските острови. Той и семейството му са се пренесли в имението на площ от 26 квадратни километра в Майорка, където вероятно ще останат до края на лятото.

Шумахер, който вече се движи с инвалидна количка, но продължава да е извън фокуса на общественото внимание, предпочел да се оттегли в имението си. Той продължава с рехабилитацията си, като с него е цял екип от специалисти.

Както е известно, през декември 2013 година Михаел Шумахер претърпя травма след ски — инцидент във Франция. След няколко месеца изключително сериозни операции той бе пренесен в частен център за лечение в Швейцария. Малко по-късно, в дома му край Женевското езеро бе оборудван медицински комплекс, който да обслужва нуждите му. Състоянието му бе запазено в пълна тайна, а мениджърката на пилота и цялото му семейство настояха това да остане така.

От оскъдната информация, съобщавана от негови приятели, стана ясно, че Шумахер се е възстановил частично, но все още има дълъг път пред себе си. Съпругата и близките му направиха всичко, за да са сигурни, че ще му осигурят необходимото спокойствие, за да се възстанови. Стана ясно също така, че пилотът е контактен и вече може да се движи в количка. Не е ясно какво точно е състоянието му към момента, но явно е достатъчно стабилен, за да отпътува за Испания.

На островите семейство Шумахер планира да остане поне до края на лятото, като там пилотът ще продължи необезпокояван рехабилитацията си. Дори нещо повече — шампионът ще може да се придвижва из имението си спокойно и необезпокоявано. Нещо, което досега бе по-трудно възможно, заради непрекъснато следящите го папараци.

Михаел Шумахер се премести в Майорка сн. Flickr
Михаел Шумахер се премести в Майорка сн. Flickr

Семейството му отпразнува през януари 50-годишния юбилей на пилота. Но дори тогава настояха, че въпросите относно здравето му са тема, която те няма да обсъждат пред обществото.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.