Мегз пред фалит! Наложиха запор на бизнеса й (Вижте всичките й измамни схеми)

Гласувайте за статията

Мегз е изправена пред фалит, данъчни погнаха всичките й фирми

Всички фирми, в които дизайнерката от Раковски Миглена Каканашева, известна като Мегз, и новият й приятел Румен Рончев имат участие, са под запор. Преди време Ранчев бе обвинен в застрахователна измама, а сега претенции към него имат банки, частни кредитори и НАП, показа проверка на „Марица“. В опитите да отърве приятеля си от атаката Мегз предприе сложна комбинация от прехвърляния на дялове и пререгистрации.

В края на миналата година Каканашева е създала поредната си фирма – „Доверие МК“ ЕООД. Новото дружество моментално е придобило „Мегз 1“ ООД, която е фактически собственик на всички останали 45 фирми с подобно име. През „Доверие МК“ Миглена е съдружник и в двете транспортни компании на Рончев.

Новото дружество обаче мигновено е влязло в полезрението на кредиторите и така на 26 февруари от НАП налагат запор и на „Доверие МК“ ЕООД. „Ню Транс Груп“ и „Розова Долина Екс“ на Рончев и Мегз също са с блокирани сметки и имущество.

Мегз

Снимка: Инстаграм

Първият запор е наложен от Про Кредит Банк в края на февруари, а от 18 април има такъв и в полза на УниКредит лизинг.

Юридическите хватки, с които дизайнерката опитва да излъже данъчните, имат дълга история. Фирмите на Каканашева под името „Мегз“ вече са близо 50, показва справка в Търговския регистър. Всяка от тях бива регистрирана със символичен уставен капитал буквално дни след като предишната е достигнала 49 999 лева оборот. По този начин фирмата не попада под ЗДДС и не подлежи на задължителна регистрация по смисъла на закона.

Дизайнерката дължи през почти всяко свое дружество пари на държавата за данъци, осигуровки и други налози. Освен това срещу нейните компании има заведени и спечелени десетки дела за различни суми от фирми в цялата страна за забавени или неизплатени фактури. Фирмите на Каканашева са осъждани няколко пъти и от нейни служители за неплатени заплати в периода 2015-2017 година.

Редица контролни органи пък, сред които и КЗК, са глобявали дизайнерката за нелоялни търговски практики и за умишлено въвеждане в заблуда с фалшива информация за произход и състав на продуктите, продавани от онлайн магазинa на Каканашева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар