Мегз изплю камъчето: Какви спонсори, бях като клошарка! (Вижте истината за бизнеса й)

Мегз изплю камъчето: Какви спонсори, бях като клошарка! (Вижте истината за бизнеса й)
4 (80%) 1 vote

Дизайнерката Миглена Каканашева – Мегз разби на пух и прах слуховете по свой адрес.

Заради бързия подем на модната си марка, Мегз много пъти е била обект на подозрения, че зад успеха й стои богат спонсор, без когото ще е кръгла нула. Миналата година дизанерката спечели Златната игла и продължава да развива бизнеса си. Оказва се, обаче, че неговият старт е много по-различен от този, който мнозина си представят.

Още по време на ученическите си години, малката Меги започва да проявява своите дизайнерски умения. Родителите й й давали джобни за закуска в училище. Тя, обаче, ги харчела за бракувани платове. От тях сама си стъкмявала уникални дрехи, с които събирала погледите на съучениците си. Таткото на Мегз не бил никак въодушевен тя да ходи на училище с рокли и токчета, но не можел да излезе с нея на глава.

От родителите си Каканашева наследила не умението да измисля и ушива модели, а бизнес нюха си. Те я научили, че трябва да бъде самостоятелна. А, за да псотигне това, трябва да прави нещо и да го продава на други. Първоначално те й давали по 20 стотинки за прочетена страници и така малката дизайнерка забивала нос в книгите с часове, пише hotarena.net.

По време на студентските си години и престоя в Англия, Миглена носела само дрехи свое производство. Иначе се чувствала, че изневерява на таланта си. А когато дружките я питали дали може и на тях да ушие такава рокля, тя им отговаряла, че сега не може, но след време ще има голяма модна компания и всички ще си купуват дрехи от нея.

Мегз за първи път проговори за детството си

Мегз за първи път проговори за детството си

Така, постепенно, с много труд и амбиция и не голяма инвестиция, Мегз успя да реализира своята детска мечта. Тя е категорична, че зад гърба й не стои богат спонсор, а просто огромното й желание да успее.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар