Меган Маркъл представя бебето пред американски журналисти (Вижте как груби гази протокола)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл предизвика международен скандал с намерението си да представи бебето пред репортери от САЩ

Меган Маркъл е настояла американска медия да отрази първото публично представяне на новородения й син. За целта дори сама е поканила канала CBS, където работи най-добрата й приятелка Гайл Кинг. Мадам Кинг ще се присъедини към малката групичка британски журналисти в замъка Уиндзор днес, където ще е първата фотосесия с новороденото.

Решението на Меган е абсолютна изненада, и то не приятна, за всички британски медии, в това число и водещите BBC и ITV.

А за кралското семейство е повече от скандално. Според източници от Бъкингам, действията на Меган са буквално „шамар в лицето на кралицата и монархията“.

Меган Маркъл бебе

Снимка: Getty Images/Daily Mail

Британските журналисти са бесни от поканата към американските им колеги. „Искането на Меган изобщо не се приема добре“, коментира английски журналист.

Нещо повече, според запознати, Хари и Меган са пожелали американски репортери и им е било отказано. И Меган въпреки това е повикала екипа на приятелката си. А причината за отказа е, че според традицията на първото представяне на новородено с кралска кръв се канят само британски журналисти, тъй като те представляват британските данъкоплатци.

И присъствието на американци ще нагнети сериозно напрежение не само сред публичните организации, но и сред обикновените поданици на Кралицата. Бъкингам изобщо не е бил информиран за поканата към CBS, която е било дело само и единствено на Меган, предават от dailymail.co.uk.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар