Меган Маркъл няма да е принцеса след сватбата (Кралица Елизабет с изненадващо решение)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл няма да бъде принцеса, кралица Елизабет я прави херцогиня

Меган Маркъл няма да е нито принцеса, нито виконтеса, нито графиня или дори маркиза. Кралица Елизабет взе доста изненадващо решение относно съпругата на втория си внук. Тя е обявила, че смята да даде на Меган херцогска титла — нещо, което досега бе запазено само за престолонаследниците и техните деца.

Както е известно, принц Чарлз носи титлата принц на Уелс. Със същата титла ще се кичат Кейт и Уилям, ако или когато Чарлз стане крал на Англия. В момента обаче двамата носят титлите херцог и херцогиня на Кеймбридж, което се оказа крайно необичайно, тъй като собственият син на кралицата — принц Едуард, носи титлата граф Есекс.

Оказа се, че Меган Маркъл също ще носи най-високата кралска титла след принцеса. Все още не е ясно кое херцогство ще бъде присъдено двойката, но тъй като Кент вече е заето, очаква се титлата на принц Филип да бъде приета от Хари. А съпругът на кралицата да придобие друго звание.

Слуховете, че принц Хари ще носи приза херцог на Единбург не са от вчера. Смяташе се обаче, че тази титла ще му бъде дадена след смъртта на неговия дядо. След оттеглянето на принц Филип от кралския двор обаче, мнозина предполагат, че нейно величество ще я връчи приживе на внука си, а междувременно неговия дядо ще носи друга титла.

Решението на Елизабет е малко изненадващо, но не и необичайно. Хари и Уилям са изключително близки и очевидно кралицата не е искала да ги дели дори по социален статус. „За нея е немислимо да постави единия в по-нисша позиция от другия. И въпреки че Уилям ще бъде следващия крал на Англия, тя не иска да лишава Хари от същите привилегии, които ползва брат му“, разкриват служители от двореца.

Новите титли са сватбения подарък на кралицата към младоженците. Предполага се, че те също така ще получат неин имот в Австралия или Канада, откъдето е бъдещата булка.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар