Лорийн спечели евровизия

Гласувайте за статията

„Мисля, че за мен гласуваха онези, които се разпознаха в тази песен. Излязох без грим, боса. С това исках да кажа: човек е прекрасен, такъв какъвто е.“

Песента „Еуфория“ на Лорийн спечели 372 точки. През годините Швеция е печелила Евровизия четири пъти, а тази година е тяхната пета победа. През 1974г. ABBA печелят с песента „Waterloo“. Останалите им победи са през 1984, 1991 и 1999г. Министърът на външните работи на Швеция Карл Билд написал коментар в Twitter, че Лорийн е изпълнила най – големите им надежди.

Пресата изтъкнала, че всички страни са дали точка за Лорийн с изключение на Италия. 28 – годишната изпълнителка е с марокански-берберски произход. Нейното истинско име е Лорин Зинеб Нока Талхауи.

На второ място се класираха „Бурановските баби“ от Русия с 259 точки. За трето място се пребори сръбският певец Желко Йоксимович с 214 точки.

В гласуването на Евровизия участваха 42 страни, като на финала бяха представени песни от 26 държави. 20 от тях бяха определени от двата полуфинала, пет от тях са от т.нар. Голяма петорка и една от страната – домакин. Следващата Евровизия ще се проведе в Швеция според регламента.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар