Кралица Елизабет II зарязва братовчедките си в психиатрия: Нямах избор! (Всичко за срамната ѝ тайна)

Кралица Елизабет II зарязва братовчедките си в психиатрия: Нямах избор! (Всичко за срамната ѝ тайна)
3.67 (73.33%) 3 votes

Кралица Елизабет II крие малка срамна тайна

Животът на английската кралица безспорно винаги е бил в центъра на вниманието. Независимо от факта, че на плещите ѝ се крепи монархията, Елизабет II, оказва се, крие някои доста пикантни подробности от житието-битието си. В платформата Netflix хитът на сезона е сериал, който проследява нейния живот. Филмът „Короната“ се разписва успешно и с четвъртия си сезон. Именно тук става ясно, че кралицата на Великобритания на практика е изоставила близките си в психиатрия.

Кралица Елизабет крие близките си от общественото внимание

Кралица Елизабет крие близките си от общественото внимание
Снимка: фейсбук

Нериса и Катрин Боус-Лайън са родени през 1919 и 1926 г. Те срещат доста проблеми в обучението и образованието си и не след дълго са въдворени в психиатрична клиника. Всичко това се случва по време на Втората световна война и най-лошото е, че сестрите не излизат от болницата до края на живота си. През 1963 г. двете жени дори са обявени за мъртви в книгата Burke’s Peerage. Дворът не проявява абсолютно никакъв интерес към тях и истината излиза наяве, едва когато от клиниката изпращат писмо до кралицата.

Жестокото отношение на двора явно не е случайно. Дали Елизабет II се е срамувала от близките си, не е ясно. Филмът показва и друго – нейната безцеремонност. При скандал с принцеса Маргарет  по темата тя открито признава, че е направила това, което трябва. Защото не е имала избор. Нериса и Катрин се явяват дъщери на по-големия брат на кралицата. Кръвните връзки в случая нямат значение, тъй като семейството намира начин да се отърве от тях.

По-интересното е, че клиниката Royal Earlswood в Съри са още трима братовчеди, свързани с Елизабет. Болницата е открита през 1855 г. от принц Алберт и както изглежда, има за цел да приютява „неспасяемите“ издънки на семейството. Целта на подобно въдворяване е била да подготви пациентите за живота, коментира още tialoto.bg. Защо остават там доживот, е друг въпрос.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Crown — Brasil. (@thecrownfas)

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар