Кралица Елизабет хвърли в ужас лондончани! На 91 седна сама зад волана

Гласувайте за статията

Кралица Елизабет хвърли в ужас лондончани, сама управлява колата си

Кралица Елизабет успя да хвърли в пълен ужас поданиците си. 91-годишната баба седна зад волана на мощния си джип Рейндж роувър и сама го закара до пистата за конни надбягвания. Предвид факта, че за целта трябваше да премине през половин Лондон, не е изненадващо, защо пътя пред нейно величество бе напълно чист от хора и превозни средства.

Въпреки че е на преклонна възраст, кралицата не се дава. И продължава уверено да изпълнява задачи, непосилни за много хора на нейната възраст.

Втрещени поданици на кралицата, които я чакаха край предпазните ограждения, стъписани наблюдаваха как гордата баба сама закара колата. При това, без да направи нито едно нарушение, въпреки че на моменти се отпускаше със скоростите и вдигаше доста над 50 километра.

На въпроси на медиите, дали е безопасно да се предоставят подобни привилегии на кралицата, предвид възрастта й, от двореца отговориха кратко, но категорично. „Нейно величество има впечатляващи шофьорски умения. Освен това умее прекрасно да сменя сама и свещите на колите си“. След този отговор никой не посмя да се усъмни в таланта й.

Кралица Елизабет шофира сама от 1945 година насам, а малко преди това е управлява и линейка, с която е превозвала ранени войници в болниците край Лондон. Несломимият й дух в онзи момент, подкрепян от този на майка й, я превръща в икона за британците. И най-любимата дама на Европа.

Това не е единственият случай, в който 91-годишната Елизабет си позволява да седне зад волана. Макар, че тя единствена не се нуждае от шофьорска книжка, за да кара колата си, рядко се впуска в подобни пътувания из Лондон. Любимото й забавление обаче е в неделя сутрин сама да седне зад волана на ягуара си. И с максимална скорост да шофира до църквата за литургия.

Кралица Елизабет седна зад волана на 91

Кралица Елизабет седна зад волана на 91

За щастие на всички, параклисът е в границите на имението, а достъпът до него става само със специално разрешение.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар