Кралица Елизабет забрани на Меган да носи кралските бижута (Вижте защо)

Гласувайте за статията

Кралица Елизабет забрани на Меган да носи кралските бижута

Меган Маркъл няма достъп до кралската колекция от бижута по нареждане на кралица Елизабет. Британската владетелка забранила на снаха си да носи най-скъпите и ценни екземпляри от колекцията, разкрива източник от двореца пред „Сън“.

Според служителя, херцогинята изразила желание да носи тиара по време на официално събитие, но кралицата й отказала категорично. По-късно принц Чарлз се опитал да заглади положението, обяснявайки на снаха си, че тези накити се смятат за проява на лош вкус в някои страни. И освен това са напомняне за една отминала епоха, което не би се харесало на местните жители.

„Да, истина е. Кралицата забрани херцогинята на Съсекс да носи накити от кралските бижута с някои изключения. На херцогинята на Кеймбридж обаче й е разрешено, защото тя се явява следващата кралица на Англия“, разкрива още източникът. Елизабет изключително сериозно се подразнила от скандала с тиарата преди сватбата на Меган и Хари. И след това заявила, че новата принцеса трябва да се научи да спазва реда и йерархията в двора. С други думи — няма право да носи тиари, докато нейно величество не промени решението си. Нищо чудно, че Меган толкова държи да носи шапки.

Друг момент, който изненадва всички е, че Елизабет практически е наредила, по време на официални вечери Кейт да носи една от нейните любими тиари. Короната от коронацията не е сред тях, а е и прекалено тежка, но диамантената корона, с която Елизабет най-често е виждана в миналото, е втората тиара, която Кейт носи по официални събития след любимата перлена диадема на Даяна.

Меган Маркъл със забрана да носи кралски бижута след сватбата сн. You Tube

Меган Маркъл със забрана да носи кралски бижута след сватбата сн. You Tube

Интересна подробност е, че точно тази корона никога не е била носена от Камила — съпругата на принц Чарлз. С което кралицата още веднъж демонстрира, че макар и съпруга на сина й, херцогинята никога няма да се ползва със статута на кралица. За разлика от Кейт, която не само ще бъде принцеса на Уелс, но вероятно ще носи и титлата кралица — консорт след коронацията на Уилям

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар