Край на шопинга в Турция

Край на шопинга в Турция
5 (100%) 1 vote

Ограничението ще е в сила до месец март

Несъмнено на любителите на шопинг уикенда в Турция ще им се наложи да забравят за това удоволствие или бизнес през следващите няколко месеца.

От понеделник (28 декември) всички пасажери на полети, пристигащи в Турция, ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус. Това съобщи турският здравен министър Фахреттин Коджа.

Турция

Ограничението ще е в сила до месец март

Пътниците, които не представят отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди тяхното пристигане, няма да бъдат допускани да се качват на полети за Турция, заяви още Коджа.

Изискването ще важи до март, съобщи БНР. Предвижда се от сряда отрицателен PCR тест да се изисква и на всички сухопътни и морски пътувания.
Турският здравен министър съобщи още, че пътниците, идващи с полети от Великобритания, Дания и Южна Африка, ще бъдат поставяни под карантина при пристигане в Турция.

Ограничението влиза в сила от понеделник

Междувременно държавният глава на Турция – Реджеп Тайип Ердоган се закани на икономическия „триъгълник на злото“.

„Турция ще извърши структурни реформи, за да разруши „триъгълника на злото“ на лихвените проценти и инфлацията на валутния курс“, заяви турският президент.
Той добави, че Анкара е решена да създаде система, базирана на производството и заетостта, предаде Ройтерс.

Ердоган обеща пакет от съдебни и икономически реформи миналия месец, създавайки очаквания за възможното освобождаване от затвора на политици и правозащитници, включително от кюрдската общност. Но неотдавнашни коментари на президента за съдебни решения засилиха скептицизма по отношение на обещанията му, отбелязва БТА.

Говорейки чрез видеовръзка на церемония в Анкара, Ердоган заяви, че Турция провежда демократични реформи не защото е „принудена“ да го направи, а защото „нашият народ ги заслужава“.
Той добави, че представянето на реформите в парламента ще стане бързо, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар