Край с „Под прикритие“? Продуцентите с дългове за 1 милион лева

„Под прикритие“ може да се окаже незавършен заради неплатени хонорари

Скандали се вихрят около продуцентската компания „Камера“ и Димитър Митовски и Димитър Гочев. Двамата продуценти на „Под прикритие“ са на път да бъдат изправени пред съд заради дългове за близо 1 милион лева. Освен това не са платили повече от 50 000 лева хонорари на звездите в сериала.

Жертви на финансовата пирамида се оказаха Михаил Билалов, Захари Бахаров и дори Мариан Вълев. Куката бе и сценарист на последния сезон и сред най-близките приятели на Митовски, но дори и той не успя да го открие, за да си изчистят сметките по повод края на сезона.

Последно става ясно, че актьорите Захари Бахаров и Мариан Вълев имат да взимат по близо 10 бона за последните епизоди. Горе-долу толкова има да получава и Михаил Билалов, който изигра култовия образ на Джаро.

Край с „Под прикритие“ заради огромни дългове на продуцентите
Край с „Под прикритие“ заради огромни дългове на продуцентите

Не са изплатени хонорарите и на част от останалите от екипа. Още миналата година се разчу, че има някакви проблеми, а актрисата Искра Донова сподели пред медиите, че ситуацията е изключително сериозна, тъй като продуцентите не плащат заплати на екипа на сериала. В крайна сметка тя си получи парите, но не и останалите участници в сериала.

Според информация на „Всеки ден“, Националния филмов център „Бояна“, също е поискал да се изплатят обратно сумите за четирите филма, с които „Камера“ е спечелила финансирането от НФЦ. Това са „Люси“, „Червено злато“, „Салтомортале“ и „Бодливото свинче“. Заради неизрядни документи те също искат парите си обратно.

Продуцентите завлекли екипа с 50 бона, а НФЦ с близо милион
Продуцентите завлекли екипа с 50 бона, а НФЦ с близо милион сн. Булфото

Междувременно стана ясно, че целия 4 сезон на „Под прикритие“ е платен от БНТ. От телевизията са изплатили над 200 000 лв на всеки епизод, което е фантастична сума. За сравнение, „Стъклен дом“ се снимаше с бюджет от 76 000 на епизод, а „7 часа разлика“ имаше бюджет едва от 72 000 лв.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.