Кончита Вурст разтърси цял свят с признание: ХИВ-позитивна съм!

Гласувайте за статията

Кончита Вурст призна, че има СПИН

Кончита Вурст разтърси цял свят с признанието си. Победителят от Евровизия, който се прочу като „брадатата жена“, сподели преди дни, че е болен от години от СПИН.

Победителят на Евровизия от преди четири години, известен като Кончита Вурст, сподели открито, че е заразен с ХИВ — вируса. Новината бе публикувана в неговия Инстаграм профил. Музикантът сподели, че е бил принуден да направи това разкритие пред обществеността, заради заплахи на негово бивше гадже.

„Имам ХИВ от няколко години. Това е без значение за обществеността, но бившето ми гадже заплашва да публикува тази информация. А аз никога няма да позволя на никого да ме плаши, или да контролира живота ми заради това, се казва съобщението на Кончита Вурст.

Певецът добавя, че е започнал да се лекува, още след като научил за диагнозата и че редовно ходи на контролни прегледи, така че няма опасност да зарази някой.

„Надявам се, че и други ще се престрашат да признаят проблемите си. А също и че това ще бъде още една стъпка срещу стигматизацията на хората, които било заради своето или поведението на другите, са се заразили с ХИВ“, добавя певицата, родена като Том Нувирт.

Вурст спечели Евровизия 2014 като представител на Австрия.

Тогава тя заяви, че една от целите й е да накара обществото да погледне по различен начин на хората с различна ориентация. Мрежата моментално бе залята от снимки на жени с бради, като дори известните се забавляваха да позират в този вид.

Кончита Вурст се превърна в световен феномен, тъй като заяви, че не се бои от ориентацията си и не се срамува да я заяви пред света.

Кончита Вурст проговори за заболяването си

Кончита Вурст проговори за заболяването си

В последствие музикантът се оттегли от обществения живот. Към днешна дата отново е сензация, но този път в не толкова приятна светлина.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар