Кои зодии са обсебени от чистенето и кои го ненавиждат! (Част 3)

Гласувайте за статията

Всяка зодии си има свой уникален начин да почиства дома си

Едни представителите на зодиите сякаш са обсебени от чистотата и не спират да въртят парцала. За други чистенето е просто загуба на време и жестока проза.

зодии

За кои зодии чистенето е проза, сн. Фейсбук

Вижте към кои представители на зодиака спадате, според характеристиките:

Стрелец
Чистят, но не подреждат

Само те умеят така добре хем да чистят, хем да се хвалят. Вижте ги как са излъскали плочките в банята, погледнете как блестят металните повърхности!

Нима някой някога на света е бил в състояние да постигне такова съвършенство в почистването? Стрелците обичат и умеят да чистят.

Друг е въпросът дали намират в себе си достатъчно постоянство да го правят редовно. Ако говорим за подреждането, и тук нещо им куца. Не че мразят реда.

Както всеки човек, и те изпитват удоволствие да седнат на почистено и оправено. Какво са виновни, като къщата им сама се разхвърля – при това за отрицателно време?

Козирог
Разпределя задълженията

Козирогът е стратег. Той има план как да стане почистването – дружно, поетапно и методично. И в определеното от него време. Разпределя задачите между всички членове на семейството.

Разбира се, не всички са съгласни с разпределението, но Козирогът успява да ги убеди – с подкуп, с изнудване или дори със заплахи.

Това, че някой може да има други планове за деня, също се преодолява с малко повечко натиск. В крайна сметка всеки се захваща със своя дял от работата.

Козирогът оставя за себе си само задачите, които са му приятни. Бъдете сигурни, че каквото и да става, никога няма да се заеме с нещо, което му е досадно или противно.

Водолей
Не нарушава рутината

Всеки Водолей си има свой метод на чистене – то се прави в конкретен ден и в точно определен порядък. Защо Водолеят е решил първо да мие пода в коридорите, след това в стаите – при положение че всеки път ще минава и ще зацапва току-що измитите коридори…

Може да ви се струва неразумно, но знаете ли кое е по-неразумно?

Да се опитвате да промените реда. Водолеят го спазва от години и никой не може да му се меси и да му дава съвети. Не се и опитвайте да го спрете да мие прозорците, понеже имало дъжд.

За него това не е аргумент. Щом по график се пада миене на прозорци – значи ще бъде свършено, пък ако ще навън да валят акули.

Риби
Мразят го от все сърце

Всеизвестни мечтатели, Рибите са инертни в почти всичко, включително и в подреждането и почистването на дома. Поне така изглежда за страничния наблюдател,

който забелязва как прилагат всевъзможни хитрини, за да отложат до последно неприятното задължение.

Истината е по-лоша – те избягват да го правят, защото мразят да шетат. За тях да се въртят с парцала из стаите е занятие досадно и безсмислено.

Пълна загуба на време. Наистина не проумяват кому е нужно това. Хващат се на работа, когато ножът опре о кокала, но не се учудвайте, че през цялото време ще тръшкат врати и ще мрънкат, пише monitor.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар