Княгиня Калина на море в Несебър с Китин и Симеон-Хасан (Снимки от почивката й)

Гласувайте за статията

Княгиня Калина избра българското Черноморие за почивката със семейството си

Княгиня Калина, Китин Муньос и синът им Симеон-Хасан са в Несебър на море

Княгиня Калина избра да почива на родното Черноморие. Дъщерята на Симеон Втори, съпругът й Китин и синът им Симеон-Хасан решиха да отдъхват край Несебър и Свети Влас за няколко дена.

Преди това тримата направили няколкодневна обиколка на Рила.

“Княгинята бе така добра да се съгласи да даде името си на една бъдеща международна яхтена регата, която ще организираме догодина”, съобщиха за в. “24 часа” предприемачите Йордан Динев и Динко Динев – президент на общинския морски клуб в Несебър.

Те смятат, че ако мореплавателят Китин Муньос и царското семейство активизират контактите си, България може да привлече едни от най-известните яхтсмени на Европа.

“Става дума за елитен туризъм и тиражни европейски медии, които ще пристигнат тук”, допълни Йордан Динев.

“Това, което видяхме, може да се сравни с най-реномираните туристически дестинации”, каза пред “24 часа” Китин Муньос и добави: “Свети Влас надхвърли очакванията ни – тук може да се види съчетание на море с планина, лечебен въздух, исторически туризъм в близкия Несебър и туристическа инфраструктура, на която може да завидят немалко известни средиземноморски курорти”.

Китин Муньос е посланик на добра воля за ЮНЕСКО. В момента по испанските телевизии всекидневно се върти едноминутен клип на световната организация, в който централно място е отделено на Рилския манастир.

Княгиня Калина“Българската света обител вече е видяна от десетки милиони испанци, сега ще опитам да включа кадри от поставения под закрилата на ЮНЕСКО Несебър в друг подобен клип”, ангажира се Китин Муньос. Той, съпругата му княгиня Калина и Симеон-Хасан живеят в Мароко, но при всяка възможност се завръщат в България. “Неговата родина е тук”, категорична е княгинята за своя син.

Царската дъщеря и внук бяха едни от първите богомолци в църквата “Свети Власий” на тържествената литургия по повод празника Успение на свети Иван Рилски завчера.

“Удивен съм от църковната култура на 10-годишния княз – той е наясно повече от много други българи как да се държи в храма”, сподели свещеник Петър Цанков от църквата “Свети Власий”. На края на литургията царските хора и богомолците в църквата изпяха “Мила Родино”.

Близо час княгинята и Симеон разговаряха с посетителите в храма. Според отец Петър българският език на Симеон е превъзходен, а княгинята има лек акцент.

Отец Петър Цанков черкува първо малкия Симеон-Хасан. В ресторантите по марината и магазините в Свети Влас Калина отказвала да купува стоки и храни, които не са българско производство. Княгинята стана любимка на несебърските баби и защото купи десетина ръчно плетени покривки.

В Свети Влас Симеон и баща му – мореплавателят Китин Муньос, направиха двучасово плаване из залива с ветрохода “Патриот” 6. Симеон управляваше яхтата под напътствията на Китин. След това баща и син караха и уиндсърф. “Това бяха няколко хубави дни за семейството”, заяви Калина. И догодина ще гледаме нашата лятна почивка да бъде по Българското Черноморие – препоръчвам го на всички, каза още тя, предават от „24 часа“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар