Ким Чен Ун разпали поредния скандал

Гласувайте за статията

За момента остава тайна каква точно е използваната ваксина

Запознати посочват, че лидерът на КНДР – Ким Чен Ун е взел предпазни мерки срещу коронавируса.

Той се е имунизирал с китайска ваксина. Това съобщава „Йонхап“, позовавайки се на американски експерт по сигурността, който цитира източници от японското разузнаване.

Ким Чен Ун

За момента остава тайна каква точно е използваната ваксина

Хари Казианис пише в материал за онлайн списанието „19FortyFive“, че преди 2-3 седмици севернокорейският лидер Ким Чен Ун се е ваксинирал срещу коронавируса. Същото са направили и висши представители на правителството.
Ваксината е била предоставена от китайското правителство.

Казианис е директор по корейските изследвания в Центъра за национални интереси, базиран във Вашингтон институт. Американският експерт цитира двама източници от японското разузнаване. Те обаче отказват да съобщят каква китайска ваксина са използвали Ким Чен Ун и управляващият елит.

Подчертава се обаче, че в момента има 3-4 китайски ваксини. Само една от тях е използвана при близо един милион души в Китай. КНДР все още не е потвърдила случаи на коронавирус. Световната здравна организация подозира, че в страната може да има повече от 800 „подозрителни случая“. Припомняме, че Северна Корея затвори всички граници през януари.

Междувременно Си Ен Ен съобщи, че Китай е прикривал пандемията с вътрешен доклад с код „секретно“
В доклад с надпис „вътрешен документ, секретно“, местните здравни власти в китайската провинция Хубей, където вирусът беше открит за първи път, изброяват общо 5918 новооткрити случаи на 10 февруари, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар