Йордан Моллов – примерът за български успех в света на големите пари

Йордан Моллов – примерът за български успех в света на големите пари
5 (100%) 1 vote

Йордан Моллов е един от най-уважаваните и високо оценявани професионалисти в областта на финансовия сектор и пазарните инвестиции не само у нас, но и сред най-големите световни компании, както и от акулите в океана на наистина големите пари – „Уолстрийт“.

Предприемчив, новатор, умеещ да хване пулса на световния поток на парите, но и с непрекъснат хъс да трупа познания и опит в икономиката и пазарните анализи – това е Йордан Моллов.

Контактите му на международно ниво го поставят сред най-желаните финансови експерти и анализатори у нас. С днешна дата той е съветник към Комисията по бюджет и финанси към Парламента, консултира като експерт наши и чуждестранни компании, включително държавни правоохранителни органи, търсещи съвети, анализи или контакти, свързани с небанковия финансов сектор в САЩ и Източна Европа.

Професионалният път на Моллов започва преди 15 години, още докато следва международни отношения в престижния SUNY New Paltz, САЩ, както и и бизнес администрация във Fordham University, отново в САЩ.

Решава да специализира като финансов брокер – защото, както обяснява самият той, най-важните инвестиционни ходове, които човек или компания предприема, е не да купи даден финансов инструмент, а да избере правилния брокер за проектите си.

Талантът и уменията на сънародника ни не остават незабелязани, затова той е поканен на стаж в централата на Oбединените нации в Ню Йорк, а ръководител на програмата е лично тогавашният лидер на организацията Кофи Анан.
Йордан Моллов е един от малкото българи, имал шанса да работи в меката на борсовата търговия „Уолстрийт“ като анализатор на едни от най-големите хедж фондове – Hound Partners, 3G capital, NYLIM.

Записва името си в историята на родната икономика, след като основава „Голдън спирит асет мениджмънт“ – първия български хедж фонд на борсата в Америка, насочен изцяло към клиенти от Централна и Източна Европа.

След толкова постижения и върхове в професионалната си биография, днес основната дейност на Йордан Моллов е свързана с работата на преподавател в Университета по библиотекознание и информационни технологии. Предава с нескрито удоволствие и старание ценния си опит на младото поколение финансисти, като се надява някой ден студентите му да постигнат повече от самия него.

Най-голямата гордост на Моллов обаче е неговият малък син, който е едва на годинка и половина. Финансовият експерт е изключително всеотдаен към семейството си посвещава всяка свободна минути на наследника си.

Освен това, Моллов има личен блог, в който редовно публикува професионалните си политически и икономически анализи по различни теми от дневния ред на обществото, с които читателите имат възможност да се запознаят детайлно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар