Йордан Йовчев: Синът ми избра тениса пред гимнастиката

Гласувайте за статията

Златният гимнастик Йордан Йовчев не успя да накара сина си Джордан да го наследи в спорта, въпреки че от малък го води в тренировъчните зали

Йордан Йовчев: Синът ми избра тениса пред гимнастиката

Йордан Йовчев: Синът ми избра тениса пред гимнастиката

Хлапакът предпочете тениса и според баща му повече има страх и уважение към треньорите си, отколкото към своите родители. Майка му Боряна обаче е отговорна за успеха в училище на наследника си и прекарва цял следобед с него над уроците му. Според Йордан Йовчев  половинката му е много по-силен човек от него и непрестанно търпи лишения, за да се занимава той само с гимнастика. Два дни след като се родил Джордан, Йовчев заминал на състезание и оставил Боряна сама. Тя обаче се справила без да мрънка и капризничи. „Аз пък правех всичко двойно, за да мога да се грижа за семейството си“, припомня си гимнастикът. Той всяка година води семейството си в Америка, където живее брат му, а в моментите, когато синът и съпругата му са в Пловдив, където живеят, а той в София, тримата ужасно си липсват, пише вестник „Женски тайни“.

Йордан се запознал с Боряна благодарение на „най-щастливата му контузия“. Заради гипсирания си крак гимнастикът се задържал за по-дълго в дома си и успял да опознае бъдещата си жена, която живеела в същия квартал. После дошъл на бял свят и синът им. Сега и двамата родители се надяват, че Джордан ще напредне значително в тениса, който е и най-печелившият спорт в момента.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар