Имението на Боран от „Завинаги“ – фабрика за обувки (Снимки + още разкрития за къщата от сериала)

Имението на Боран от „Завинаги“ – фабрика за обувки (Снимки + още разкрития за къщата от сериала)
3.17 (63.33%) 6 votes

Семейното имение на фамилията Боран от „Завинаги“ се оказа стара фабрика за обувки

Хитовият сериал „Завинаги“, който всяка вечер приковава зрителите пред малкия екран, крие интересни истории. Не само, че сериалът е създаден по книгата на известна психиатърка, но и луксозната къща на фамилията Боран всъщност е… фабрика за обувки.

Този любопитен факт бе изнесен от екипа, който стои зад продукцията. Режисьорът искал да намерят сграда, която да отговаря на представите на зрителите за величието на индустриалните фамилии от началото на миналия век. Екипът доста се затруднил, но накрая успели да намерят такъв обект. Необичайното било, че той е фабрика за обувки.

Имението на Боран се намира не в Бурса, където се развива действието на сериала, а в Истанбул. Екипът заснел част от сцените, които били външни в морския град, а след това се върнали в перлата на Турция, за да продължат работата по проекта. Междувременно 35 работници имали за цел да преобразят сградата, която се намира в модния квартал Бейкоз. И буквално за няколко месеца превърнали в истинско имение от миналия век старата обувна фабрика.

Всичко в имението е изработено от екипа. Фасадата, фонтана и зимната градина били направени от специален екип строителни работници. Парадното стълбище, гостната на първия етаж, трапезарията и спалните отнели близо 5 месеца упорит труд, за да се превърне сградата в имението от сериала. Фабриката се разполага върху площ от 800 квадратни метра и има двор от над 1000 квадрата. Именно това позволило и пълното преобразяване на имота в прекрасен дом, който вече се превърна и в топ туристическа дестинация, пише вестник „Тв сага“.

Ще издадем още, че освен това всички мебели са изработени специално за снимките на сериала. И остават част от неговата история.

Имението на Боран от "Завинаги" - стара фабрика за обувки сн. Facebook/Instgram: İstanbullu Gelin

Имението на Боран от „Завинаги“ – стара фабрика за обувки сн. Facebook/Instgram: İstanbullu Gelin

Това не е първият път, когато стара сграда се преобразява в дом за декор на снимки. Но обичайно сценаристите използват културни паметници за целта. Напоследък обаче наемите били толкова скъпи, че екипът на „Завинаги“ предпочел да преобрази фабриката за обувки за своя сметка, вместо да наема вила за снимките.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар