Извънредни новини за Доналд Тръмп

Личният му лекар твърди, че е добре

Личният лекар на американския президент Доналд Тръмп, който вчера обяви, че е заразен с COVID-19, съобщи извънредни новини за състоянието му.

Той е приет за лечение във военната болница „Уолтър Рийд” в щата Мериленд.
От кадрите, показани по телевизията, се вижда как 74-годишинят Тръмп излиза от Белия дом, с маска, облечен в костюм. Доналд Тръмп няколко пъти маха с ръка за поздрав към журналистите. След това вдига палеца като израз, че е добре и се отправя към чакащия го вертолет.

Доналд Тръмп
Личният му лекар твърди, че е добре

Тръмп излезе сам от вертолета при кацането пред болницата. Преди това той разпространи видео, в което благодари за подкрепата и заявява: „Мисля, че съм добре, но ще трябва да се уверим”.

По-рано бе съобщено, че като предохранителна мярка президентът ще прекара няколко дни в болницата и от там ще работи. Президентският лекар Шон Конли каза, че държавният глава е лекуван с Ремдесивир.

„Радвам се да съобщя, че президентът се справя много добре. Не се нуждае от никакъв допълнителен кислород, но, след като се консултирахме със специалисти, решихме да започнем лечение с препарата ремдесивир. Той завърши приема на първата доза и си почива”.

Въпреки всичко президентът е в добро настроение

Доналд Тръмп чувства умора, но е в добро настроение, поясни Конли. Той добави, че първата дама – Мелания „се чувства все така добре”. При нея се наблюдава „слаба кашлица и главоболие”.
„При останалите членове на първото семейство всичко е наред, резултатите от тестовете им са отрицателни”, добави Конли.

Предизборният щаб на Тръмп обяви, че планираните предизборни мероприятие с негово участие или се отменят, или ще протекат във виртуален формат. Под въпрос е графикът за следващата седмица.
Междувременно председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун изпрати послание до Тръмп с пожелание за бързо оздравяване.

„Получих неочакваната новина, че вие и вашата съпруга имате положителни резултати от теста за коронавирус. Изпращам писмо, изразявайки съчувствие на вас и вашето семейство. От все сърце желая на вас и на вашата съпруга бързо и пълно оздравяване”.

Кандидат президентът на Демократическата партия Джо Байдън пък временно ще се въздържи от разпространението на видеа с критики към Тръмп, докато трае лечението. Байдън е взел това решение заради заразяването на президента и жена му Мелания с коронавирус, пише vesti.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.