Виж защо Иво Прокопиев се върна в играта!

Гласувайте за статията

Иво Прокопиев отново следи всяка дума във вестниците си и диктува правилата зарадi наближаващите парламентарни избори

Иво Прокопиев

Иво Прокопиев: Отново съм в играта!

Иво Прокопиев взриви медийното и политическото пространство с думите: „Отново съм в играта! Не се заблуждавайте! Държа мача”. Това изцепил нахаканият баровец на един от журналистите в „Икономедия”. Олигархът само привидно е напуснал медията си, а всъщност задкулисно не е спирал да дърпа конците, писа „Уикенд”.

Според изданието причината за ударното завръщане на Иво Прокопиев са наближаващите избори. Отсега шефът диктувал какво да се пише в „Дневник” и „Капитал” и мерил всяка дума на журналистите по страниците. А уж беше продал медията.

Припомняме, че Прокопиев избяга от България в Сингапур под претекст, че се готви показното му убийство и разпродаде бизнеса си. Всъщност олигархът дължеше над 600 милиона на кредитори и това бе причината да се покрие. Част от тях вече са изплатени, но за останалите „Каолин” трябва да се потруди.

Прокопиев

Милиони левове влизат в джоба на Прокопиев само от продажба на варовик

„Котлен камък”

Въпреки че Прокопиев разпродаде фирмите си, в джоба му все още влизат милиони от „Каолин” само от продажба на варовик. Дружеството продава седиментната скала на ТЕЦ-овете „Марица”, които го използват за сероочистване.

Според „Уикенд” Иво Прокопиев прави скандални врътки през „Каолин” за сметка на държавни пари. Пръв помощник в шашмите му бил бившият министър Трайчо Трайков, който докато оглавявал ресорното министерство, е направил доста „грешки” спрямо договорите с „Каолин”. Може би защото Трайков е акционер в дружеството?!

24 милиона лева е трябвало да инвестира „Каолин” според инвестиционната си програма. Изненадващо обаче в доклада на Министерския съвет тази сума е намалена с близо 20 милиона!!! Едва 4 735 000 лв. е записаната сума в решението на МС. „Каолин”получава концесия върху 2 561 000 кв. м за находище от 571 000 кв. м.

Но това са само минимална част от врътките на Прокопиев, твърди „Уикенд”. Дружеството бе разследвано, но до момента нищо не е доказано.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар