Заради Ковид-19: Забранява се достъпа до болниците!

Гласувайте за статията

Забранява се достъпа до болниците заради Ковид-19!

Достъпът до болниците ще бъде забранен, заради коронавируса. Това се казва в една от трите издадени заповеди на здравния министър Костадин Ангелов вчера. От днес ще се разрешава достъп само за близките на пациенти в терминален стадий.

Другата заповед е свързана с пристигащите от Турция, Сърбия и Беларус в страната ни. Също от този момент нататък те няма да спазват задължителна карантина, нито ще се налага да предоставят тест за Ковид-19.

Новата учебна година ще стартира на 15 септември съвсем нормално и занятията ще бъдат възобновени в обичайния си присъствен вид. Ще бъдат спазвани строги мерки за защита от Ковид-19 и разпространението му. Всяко училище или университет ще действа спрямо ситуацията в него.

Ако има ръст на заболели и при възможност, образователният процес може да се провежда и дистанционно, както по време на карантината.

Дистанционно ще предоставят услугите си занималните, както и езиковите и образователни центрове. Ако това не е възможно да се направи, то е задължителна дистанция от поне 1,5 метра между лицата в помещенията.

Колкото до работния процес, към момента все още е силно препоръчинелно той да продължи от дома на служителите – дистанционно. Ако, разбира се, това е възможно. В другия случай трябва да се обмисли работа на смени и работно време с променливи граници.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар