Ето кои пенсионери не са доволни от увеличението на пенсиите

Гласувайте за статията

Те не са доволни от промяната

Увеличението на пенсиите не зарадва всички пенсионери. Определено част от тях нямат повод за радост, защото в случая са ощетени.

Покрай актуализацията на бюджета бе решено минималната пенсия да стане 370 лв. Близо 1 400 000 души ще получат пенсия в този размер. Това става ясно от изнесените данни от управителя на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов пред БНТ, пише БЛИЦ.

Той добави, че логиката на законодателя в тази система е, че минималната пенсия все пак трябва да е обвързана с линията на бедността.

В момента линията на бедността е 369 лева и поради тази причина народните представители решиха дохода, получаван от нашите пенсионери да не е под тази сума.

Междувременно максималната пенсия беше повишена на 1500 лв. Но почти 20 000 души получават много повече. И в случая за тях ще важи ограничението до този размер, категоричен е управителят на НОИ.

Иванов заяви, че в момента пенсионната система събира повече приходи и засега не се предвижда повишаване на размера на осигурителните вноски.

Той допълни, че с направената актуализация дефицитът намалява и е около 6 400 000 лв.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар